Voy de Vezelay aankomst

23 maart, 19,4 km bewolkt later zon, 15 graden van Larceveau naar Saint Jean Pied de Port

Een glooiende route langs de D522 die naar Saint Jean Pied de Port gaat. De camino gaat over mooiste paden, dan weer rechts dan weer links van de weg.

We kennen zeker hoogte verschillen, we vinden het allemaal meevallen. Ik denk dat we eraan gewend raken, het is net of we op vleugels lopen. Marianne zegt zelfs ik zou nog dagen door kunnen lopen…..

Vlak na ons vertrek komen we bij een uitdaging aan. Een brug weliswaar, maar zonder leuning en de stapsteen ernaar toe was heel glad en lag schuin de andere kant op. Hilde was voorop gegaan en waarschuwde ons. Samen helpen we elkaar er over heen.

Het is een zeer aangename temperatuur om te lopen, precies het weer dat Ellen had gehoopt. De paden hoog boven de weg of een zeer rustige weg langs de dorpen.

De enige plaats met mogelijk horeca is Saint Jean le Vieux. En ja hoor, de zon gaat voor ons schijnen en we zitten zelfs nog op het terras.

Dan is het nog 4 km naar Saint Jean Pied de Port. Vooral dalend met in het laatste stukje nog een flinke klim. We wachten en bemoedigen elkaar om zover te komen.

Wauh, wat ben ik trots op deze kanjers. Ieder op zijn manier, zijn Camino. We vieren dat we er zijn, en dat voor de poort van Saint Jean Pied de Port.

Samen lopen we naar beneden en gaan naar het pelgrims kantoor voor de laatste stempel. En voor  Dike….? Zij gaat verder naar Santiago. “Als ze het nu niet doet, gaat het er niet van komen” Wat een dapper besluit. We wensen haar heel veel succes en buen Camino.

Natuurlijk gaan we voor ons laatste etappe drankje. Terugkijkend op een mooie en soms zware camino, nieuwe vriendschappen, nieuwe herinneringen.

En onze voeten???? Ra, ra van wie zijn de voeten? Afgeplakt uit voorzorg en/of om de blaren te verzorgen…..

Een van de speciale momenten in Saint Jean Pied de Port is verblijven in albergue Beilari. Joseph en Jaklin verwelkomen ons hartelijk. Een thuiskomen en voor de vertrekkers naar Santiago een warme deken. Zo zullen we ons dat zeker herinneren.

Dag Saint Jean Pied de Port, tot een volgende keer.

6 reacties op “Voy de Vezelay aankomst

 1. Wat een toppers weer!
  Mooi gedaan ondanks alle modder en hoogte verschillen.
  Maar ook met weer mooie camino geluksmomentjes en veel hulpvaardige mensen.
  Prachtig.
  Dank jullie wel, ik liep weer even via de email met jullie mee!
  Dike nog een mooie buen camino gewenst.

 2. Een mooie wandeling, het voelt alsof je er weer bij bent. Gefeliciteerd met het bereiken van jullie doel. Enne … de voet op 15 uur is bekend voor mij 😉

 3. Gefeliciteerd Mieke en medewandelaars, mooie prestatie op deze prachtige route. Je hebt bijzondere momenten vastgelegd Mieke 😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.