Dagwandeling Oisterwijk

2 december 2023, 20 km, zonnig 2 graden

Zo op een mooie winterdag buiten zijn, de kou op je wangen voelen, een kopje soep in de buitenlucht. Je handen om het kopje en een deken over je knieën. En dat bij de Oisterwijkse vennen. Een prachtige wandeling van de Mooiste routes, de wandeling heet ” Verwennende vennen”.

Een gebied ten zuiden van Oisterwijk met de riviertjes, Achterste Stroom, Reusel en Rosep met maar liefst 16 vennen. In de beschrijving staat: het kan hier en daar erg drassig zijn. We hebben wel modder gezien, maar het was ons erg meegevallen. Ook in december na hevige regenval toch goed te doen.

Vlnr Josephine, Marjo, Diety, John, Patricks, Coby, Corrie, Suzanne, Henny, Carole, Jeannette en Elly

Voor ieder van harte welkom, speciaal voor de nieuwe wandelaars onder ons, Diety, Carole en Jeannette. Diety gaat in februari vanaf Vessem naar Santiago wandelen. We wensen haar alvast buen Camino.

De zon komt steeds meer door, hier en daar ligt ijs op de vennen. De spiegeling van de zon op de vennen maakt het bijzonder mooi.

Met het tegenlicht is er een heel klein beetje mist te zien.

We wachten op elkaar en houden rekening met ieders tempo. Deze keer is Elly onze route lezer. We gebruiken de GPX track die je kunt downloaden bij de site van de mooiste routes. Het blijft goed opletten, een paadje rechts of links ben je zo voorbij.

De lussen zorgen ervoor dat we 2 keer bij Boshuis Venkraai komen. De eerste keer slaan we even over, dat is na bijna 6 km. De 2e keer zitten we ongeveer op de helft en we nemen er pauze.

Ook na de pauze komen we langs andere vennen. Zo mooi, na elke bocht een ander vennetje.

Net voor we weer bij ons beginpunt zijn worden we getrakteerd op een tegenlicht plaatje……

Deze heerlijke wandeldag sluiten we af bij restaurant Groot Speijk. Er is een gezellige drukte. Wie wil er niet van dit winterzonnetje genieten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.