Dagwandeling Huis ter Heide

3 november, 18 km, droog later zon rondwandeling vanaf Loon op Zand

Een pareltje van de Mooiste routes, de wandeling Huis ter Heide leidt ons langs het Leikeven en door een stukje van de Drunense Duinen.

We boffen enorm met het droge zonnige weer  na de hevige storm van gisteren met weeralarm oranje. Zeker met die mooie herfstkleuren zoals oranje, geel en bruin

We zijn op pad met: Suzanne, Corrie, Els, Berreke, Marjo en Margreet

Van cafe de Kiosk gaan we naar het zuidwesten eerst door het bos en later langs het Plakkeven en later het Leikeven. Ook geschikt voor een kortere wandeling, zoals we op de informatie borden lezen.

Een van de mooiste delen van de route is het vlonderpad, om een stukje verder het pad door de bossen te vervolgen.

Ongeveer halverwege gaan we naar het dorp de Moer met het gezellige cafe ’t Moaske. Over het St Annapadje gaan we langs een bosrand met sloot over steeds onverharde paden en over een heideveld.

Na het oversteken van de A261 komen we in de Loonse en Drunense Duinen. In totaal 3500 ha groot en een nationaal park. Een derde is stuifzand en hiermee het grootste stuifzand gebied van Europa. Hier treffen we ook een heideveld. Nog net 3 km voor het einde nemen we een korte pauze

Het rondje is weer afgerond als we terug in Loon op Zand aankomen. Een goede plek voor ons etappe drankje. Een proost op deze heerlijke dag.

2 reacties op “Dagwandeling Huis ter Heide

  1. Wat een heerlijke dag, voor de eerste keer met Mieke mee en een heel mooi gezelschap, veel inspiratie opgedaan dames… Mijn dank is groot en hopelijk tot een volgende keer.

    Lieve groetjes Margreet

  2. Dag Mieke, fijn dat jullie in en rond mijn woonplaats gaan lopen! Eerst gebruik je de naam: Drunense Duinen. Gelukkig in 2e instantie: De Loonse en Drunense Duinen👍 Ik woon in Loon op Zand en als ik mijn straat oversteek sta ik in die duinen! Een fijne wandeling in die mooie gebieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.