Dag 16. Salceda – Lavacolla

3 oktober, 18 km, bewolkt, 15-20 graden. Over het wonder van Jacobus (of Gerrit?) en koffie met mayo

Is het een wonder van Jacobus (of van Gerrit zelf)?  Hij loopt weer mee vandaag en hoe! Beide ogen zijn open en hij kan zijn bril op. Hij heeft alleen nog wat last van zijn ribben.


De start van de dag is niet helemaal als gepland. Het miezert na zoveel warme zonnige dagen. De eerste bar heeft geen tostada en de croissants zijn op. We drinken er alleen koffie. Als we daarna naar buiten gaan is het droog. De volgende bar na 2 kilometer  wordt bemand door vriendelijke, maar nog niet helemaal ingewerkte zuid amerikaanse dames. Gerrit krijgt mayonaise in plaats van suiker bij zijn koffie . De koffie Americano lijkt op expresso. Maar de tostada is heerlijk. Dat maakt alles goed voor een alsnog frisse doorstart van onze etappe.

We lopen een groot deel van de dag door eucalyptusbos. Het is niet druk op de Camino. Verbazingwekkend na alle berichten in Nederland dat het zo druk zou zijn.

Een korte etappe was het. We zijn lekker bijtijds bij de herberg in Lavacolla met voor ons allemaal een laag bed.
‘De middeleeuwse pelgrims wasten zich grondig in de kleine beek Lavacolla om schoon en welriekend bij het graf van de apostel te verschijnen ‘. Wij nemen een douche in de herberg. Morgen nog 10 kilometer te gaan.

l

3 reacties op “Dag 16. Salceda – Lavacolla

  1. Hallo pelgrims ,
    Fijn dat Gerrit weer mee loopt !!
    Dit stuk lopen is zo mooi ……
    Morgen de eind spurt geniet er van allemaal .
    Buen Camino .

  2. Mooi Gertit! Aan de foto’s te zien knap je hard op. Vandaag de laatste 10 km . voor jullie als ik het goed begrepen heb. En dan voldaan tot rust komen? Mooie dag en ” overwinning”. Mogen jullie trots op zijn. Groetjes!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.