Camino francais Santiago

Yeah we zijn er. 17 wandeldagen en 320 km. Fantastisch gedaan.

Van harte gefeliciteerd voor Monica, Marijke, Marijke, Bertine, Irene en Annemiek. Speciaal voor deze aankomst dag waren we in het roze. Gisteren had ik nog een t-shirt in Pedrouzo gekocht.

30 september, 12 km, 14-32 graden van Lavacolla naar Santiago

In de heerlijke koelte van de ochtend gaan we op pad. Niet veel km’s meer te gaan, we hebben er zin in. De zon komt op en er is geen wolkje te bekennen.

De laatste top is de Monte de Gozo. Het is klimmen van 300 naar 410 meter. We vinden het meevallen.

We gaan ook naar de 2 pelgrims die over de stad uitkijken. Monument voor de pelgrims. Even van de route af en dan ben je er. Hier vandaan kun je de torens van de kathedraal zien liggen.

De aankomst op het plein voor de kathedraal is een feestje. Er zijn vele pelgrims, we horen gejuich en zien dat andere pelgrims elkaar van harte feliciteren. Ontmoetingen met de andere pelgrims, die we onderweg ontmoet hebben. Vreugde over: we hebben het volbracht.

Daarna gaan we voor ons etappe drankje en een kleine lunch.

We gaan deze zelfde middag onze “Compostella’s” ophalen. Omdat we als groep zijn, kunnen we rechtdoor naar beneden. We vullen de gegevens in op de computer en voila, binnen 10 minuten zijn de documenten klaar. Ze komen gewoon uit de printer. We makkelijk en snel….we missen de persoonlijke noot. Wel leuk dat ik de Compostela’s mag uitdelen. Lieve allen, dik verdiend! Al die stappen heb je zelf kunnen/mogen zetten.

Tot slot een gedichtje van Ricky Rieter:

Voltooid is dit pad, voldaan zijn we en gelukkig, nu delen van wat bijna niet te delen is, delen is vermenigvuldigen, almaar groter wordt ons geluk, van buiten en van binnen

6 reacties op “Camino francais Santiago

 1. Gefeliciteerd allemaal! Heel goed gedaan! Geniet nog lang na van jullie mooie reis en de weg zelf.
  Erg bedankt voor het meelezen. Heb ervan genoten, van de mooie verslagen, foto’s en jullie reis. Goede reis straks terug naar huis met een rugzak vol mooie herinneringen.

 2. Lieve pelgrims ,
  Van harte gefeliciteerd , deze ultrea hebben jullie met z’n allen toch maar mooi uit gelopen geweldig , geniet ervan .. dank Mieke dat we lezend met jullie mee mochten en de prachtige foto’s ….
  Tot ziens

 3. Gefeliciteerd allemaal,petje af en wees trots op je zelf,dat heb ik maar mooi gedaan👍
  Ook voor Mieke kanjer ben je en blijf je

 4. Gefeliciteerd lieve Pelgrims, jullie hebben samen een mooie Camino gelopen. Chapeau Mieke 🙏😘 Altijd bijzonder fijn om in Santiago aan te komen.

 5. Gefeliciteerd! Was leuk om te volgen. Intussen zijn jullie denk ik al ook nog in Finisterra geweest. En vandaag terug naar huis. Goede vlucht en behouden aankomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.