Dutch Mountain Trail

19 mei, 13,2 km, prachtig weer, zonnig 18 graden, dag 1 van station Eygelshoven naar station Kerkrade, met overnachting in abdij Rolduc.

Een echte uitdaging in ons mooie Limburg. We vertrekken in Eygelshoven en gaan via de hoogste punten van Zuid Limburg naar Maastricht. We komen ook net over de grens met Duitsland en België. Een lange afstand wandelpad, gemarkeerd met Blauw Wit. Let op GPX track en/of boekje van de route is wel nodig.

Deze morgen begon met “2 Mieke stunts”. Ik kwam bij de bushalte, blijkt mijn bus net vertrokken. Ik loop terug naar mijn appartement en vraag aan iemand of hij de gelegenheid heeft me naar het station te brengen. Gelukt: zo was ik op tijd op het station. Stunt 2: In Heerlen zijn we inmiddels met 4 personen. Stappen we in de verkeerde trein….? Arriva heeft 2 treinen, een sneltrein en een stoptrein. Wij moeten de stoptrein hebben. Nog net op tijd uitgestapt. Een half uur later wel in de goede trein. Om 12 uur waren we er bijna allemaal. Als je op station Eygelshoven Markt uitstapt, komen er zomaar 2 km bij voor het startpunt van de Dutch Mountain Trail.😉

We zijn op pad met: Ans, Walter, Debby, Jan, Janna, Elle en Thea

Het is meteen ook een stevige etappe met flinke hoogtemeters. Vandaag de Wilhelminaberg 220 meter. Hemelsbreed nog geen 7 km, met de 2 km erbij naar de abdij Rolduc komen we op 13 km uit.

Direct bij station Eygelshoven ben je in de natuur. Immense hellingbossen. De Dutch Mountain Trail is hier en daar met blauw wit gemarkeerd. We moeten goed opletten. Bij elk paadje naar rechts of naar links kan het zomaar zijn dat we erin moeten. Als ik even achterblijf om mijn stokken te pakken, zijn de anderen net een paadje te ver gegaan. Geen probleem…. met de route op topo GPS vind je zo de route weer terug. Jan, Elle en Walter hebben de route ook en helpen de weg te zoeken.

Dan begint de klim naar de Wilhelminaberg. Gelukkig is het droog weer nu. We kunnen de paden afsnijden en vrijwel recht omhoog klimmen. Via de boomwortels is er een soort trappetje ontstaan. Boven aangekomen hebben we een prachtig uitzicht. De Wilhelmina berg is ontstaan als steenstortberg van de Staatsmijn Wilhelmina. Tussen 1906 en 1969 in bedrijf.

Na de Wilhelminaberg vinden we een terras bij restaurant Windelerhof. Het prachtige weer en de vriendelijke mensen nodigen ons uit op het terras te gaan zitten. Tja en in Limburg hoort er toch echt een stukje vlaai bij. We zien er nog niet veel van dat we zo dicht bij het centrum van Kerkrade zijn. We worden door allerlei parken aan de westkant van het spoor geleid. Een weldaad als je zo van rust en natuur houdt.

Na het station gaan we via het centrum naar Abdij Rolduc. Natuurlijk hoort hier ons eerste etappe drankje bij. Over rust gesproken….zo ongeveer 2 km na het station kom je bij het het prachtige voormalige klooster. Hier gaan we voor 1 nacht intreden en kijken of er morgen weer “uit ” willen treden ..

2 reacties op “Dutch Mountain Trail

  1. Wat leuk Mieke, wij hebben vorig jaar de Dutch mountain trail gelopen. Was een erg mooie route. Veel plezier en goed wandelweer gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.