Dagwandeling Drunense duinen

17 februari, 18 km, droog 10 graden

Vandaag was het de dagwandeling om wandelaars te ontmoeten van de Camino Portugues van Rita en de Via de la Plata van Mieke, beide starten in april. We vertrekken vanaf Giersbergen en gaan via de Roestelberg, Bosch en Duin, weer terug naar Giersbergen. Op de foto zie je dat we de binnenrand van de duinen hebben bewandeld, met veel zand en allerlei klimmetjes. Een pittige wandeling en een prima voorbereiding van een Camino.

Deze wandelaars gaan met Rita op pad. Zij vertrekken op 1 april voor de Camino Portugues. Van links naar rechts, Thea, Ine, Jeanette, Rita, Geert en Ineke.

Deze dames vertrekken in april voor de Via de la Plata of in juni voor de Camino Portugues met mij. Van links naar rechts: Anja, Elly, Mieke, Betsy en Ria

In de Loonse en Drunense Duinen vind je bos, heide en vooral veel zand. Het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een natuurgebied in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het strekt zich tussen Tilburg, Kaatsheuvel en Drunen. Het is ruim 3500 hectare groot en is sinds 2002 een nationaal park. 

Het is echt sjouwen door het zand. Op verschillende plekken zien we dat het veel heeft geregend. Daar is de aarde donkerder. Als het nog meer regent, zijn er ook vennetjes te zien. Eerst door het bos, later over het zand.

De Drunense Duinen zijn in elk seizoen mooi. Vandaag is er veel wind en we zien dan ook het stuifzand. Zo kun je goed zien hoe de duinen ontstaan en steeds weer veranderen. Sommige paaltjes van het wandelroute netwerk zijn bijna onder gestoven. Wat je van de bomen ziet, zijn alleen de kruinen. Het laatste stuk gaat door het bos.

Deze heerlijke dag sluiten we af met een etappe drankje in Giersbergen. Veel succes en buen camino voor de komende Camino’s.

2 reacties op “Dagwandeling Drunense duinen

  1. Prachtige wandeling Drunense Duinen, vaak samen met Mieke hiervan mogen genieten.
    Ik wens jullie allen Buen Camino, geniet van elke stap die jullie op pad gaan. Met pijn in mijn hart heb ik het laatste gedeelte van Via de la Plata los moeten laten. Liefs Tiny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.