Wandeldagen Limburg dag 3

13 december, 19 km, zonnig -4 tot -1 graden

Oo winterse schoonheid, wat ben je mooi! Wat boffen we dat we er zo van mogen genieten. Koud winterweer, de rijp ligt op het gras en kleurt alles wit…..

Vandaag gingen we van Gulpen, via Partei naar Wahlwiller en Nijswiller via Vijlen, Oud Lemiers naar Holset.

Onderstaand overzicht is niet helemaal compleet. De eerste km staat er niet bij. Toch totaal bijna 400 hoogtemeters.

Vandaag verwelkomen we Ted, zij loopt de laatste 2 dagen met ons mee. Van harte welkom! Na een uitgebreid ontbijt in Herberg de Zwarte Ruiter gaan we om 9 uur op pad voor de wandeling van vandaag.

Het winterse landschap lacht ons tegemoet. Via de Gulp lopen we zo Gulpen uit. Via stegelkes (draaihekken) gaan we in de richting van Partei. De bomen met maretakken zijn met tegenlicht zo goed te zien. De schermbloemen lijken wel van kristal, ze fonkelen in het zonlicht.

Via de Eyserbeek gaan we naar de tunnels van het spoorwegviaduct van het toeristisch Miljoenen lijntje

De route loopt langs smalle paden omhoog en omlaag met de mooiste uitzichten. We wachten op elkaar en overleggen over de route. Vandaag had Constance de route een groot deel gelezen. Niet overal is het even duidelijk en dan is het handig dat Lydia de kleuren van de paaltjes had genoteerd. Zo leuk om met elkaar samen te werken.

Het restaurant in Wahlwiller was helaas gesloten. We pauzeren er toch even voor de mooie kerk in de zon en uit de wind. Na 2 uur lopen waren we er aan toe. Daarna klimmen we over de Biesweg en gaan op pad naar Vijlen. Daar was wel een restaurant open. Bij deze kou is het lekker om even goed op te warmen.

Na Vijlen maken we een uitstapje naar Duitsland om via een pad langs de bergrug naar boven te klimmen. Dat was wel de zwaarste klim van vandaag. In de zon en uit de wind nemen we nog even pauze. Daar was het pad ontdooid. In plaats van over een verharde ondergrond was het glibberen in de modder.

Via Oud Lemiers komen we terug in Nederland en gaan we door de velden naar Holset. Voor het geval je van hier af naar Santiago zou willen gaan….2338 km te gaan

Zeer voldaan komen we bij onze bestemming Herberg Oud Holset aan. Bijna lijkt het alsof het etappe drankje op ons wacht. Eerst even de modder schoenen zoveel mogelijk afpoetsen voor we naar binnen gaan.

Nog een dag te gaan, morgen terug naar Epen.

2 reacties op “Wandeldagen Limburg dag 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.