Camino Brabant Veghel Son

28 december, 26 km motregen later droog

Het gebeurde in een stal……Wat… zou je zeggen? Na ongeveer 8 km hadden we behoefte om even te schuilen voor de motregen, we komen langs een boerderij, ik ga het even vragen en we mogen zomaar binnen komen en krijgen nog koffie ook😃. Brabantse gastvrijheid. We vonden dit heel speciaal.

Het is de 3e etappe van de Camino Brabant van Veghel naar Son.

Vandaag zijn we met 10 wandelaars op pad. Van harte welkom Marjo, Annemiek, Betsy, John, Gerard, Ted, Kiki, Jeanette en Josephine.

Om 10 uur waren we in Veghel bij de kerk. De kerk was open en we konden er ook stempel zetten. In de route beschrijving lees je waar je de stempels kunt vinden.

We gaan de Zuid Willemsvaart over en op weg door het landelijke Brabant naar Zijtaart waar we een Mariakapel met stempel vinden

Over onverharde paden, rustige weggetjes en tenslotte de grote weg naar Lieshout komen we bij de Kapel van Lieshout. Hier ligt de stempel in een buis, links naast de kapel

Voor een ontzettend leuke pauze plek in Lieshout moet je bij het Brouwerscafe zijn. We zijn toe aan pauze na 16 km.

Voor een km of 5-6 gaan we langs het Wilhelminakanaal. Eerst aan de linkerkant, later aan de rechterkant. Het is rustig op het kanaal. De bruggen liggen rustig te wachten op het moment dat ze open gaan, voor de hogere boten. Intussen is het droog en heel voorzichtig komt er een klein zonnetje door. Ook deze dag ervaren we als een prima wandeldag in goed gezelschap.

Als we in Breughel aankomen is het inmiddels bijna 16.30 uur. De Restaria is open, een fijne plek voor ons etappe drankje. Daarna hebben we nog 2 km in het donker naar de kerk van Son.

Dank je wel allen voor de gezellige dag. Op naar de volgende etappe…..

1 reactie op “Camino Brabant Veghel Son

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.