Dagwandeling N70

2 november, 17 km, zonnig 13 graden

Een van de pareltjes van rondwandelen in Nederland vind ik de N70 bij Nijmegen. Niet zo maar een makkelijke wandeling. Telt maar liefst meer dan 400 hoogtemeters en gaat dan ook voortdurend met o.a. trappen naar boven en naar beneden.

Deze wandeling is volledig gemarkeerd met groene palen en je kunt op diverse plekken starten. Een rondwandeling, bv vanaf Beek, Berg en Dal of vanaf de Sint Maartenskliniek in Nijmegen. Kijk voor meer informatie bij https://www.visitnijmegen.com/routes/3673389898/n70-natuurwandelroute of haal een kaartje bij de VVV. Ook al is de route goed gemarkeerd, je loopt zo een paaltje voorbij. Als je wilt trainen voor bv een Camino is het zeker aan te bevelen. Het is heel wat meer dan de Zeven heuvelen weg die de 4 daagse lopers kennen.

Wij starten meestal bij restaurant tante Koosje. Helaas was dat restaurant dicht toen we terugkwamen. In de wintermaanden is pannenkoek restaurant de Heksenketel in Berg en Dal misschien beter, omdat het restaurant is geopend.

Het is er zo mooi, de grond al bedekt met bladeren. Ook op de paden. Soms weten we niet precies hoe we moeten lopen. Dan zoeken we de groene palen. De beuken bomen krijgen een gele kleur, de grond is bedekt met knisperende bladeren. Hier en daar lopen we in een holle weg. Rechts en links boven ons de bomen.

Bij pannenkoeken huis, De Duivelsberg kunnen we zelfs nog buiten in het zonnetje zitten. We nemen het ervan. Een heerlijke pompoensoep of groente soep en een pannenkoek.

Vlnr Frances, Mieke, Joepke en Elly

We nemen ook een kijkje bij het monument van de “stoompannen fabriek” Er werden dakpannen gemaakt en voor het vervoer werd gebruik gemaakt van stoomtreinen.

We kunnen ze allemaal aan…De Duivelsberg, de Wylerberg, de Vossenberg, de Sterrenberg, de Ravenberg en de Boterberg.

1 reactie op “Dagwandeling N70

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.