Camino Français dag 13

2 mei, 12 km, regen 10 graden van Belorado naar Villafranca

Het is even schakelen van zeer mooi weer naar een regendag. Dan komt het best goed uit dat we een korte afstand hebben om morgen de Montes de Oca te passeren. Ook vandaag was het al stijgen naar 950 meter.

Vanaf onze albergue Cuatro Cantones gingen we op pad. Toen was het nog droog en optimistisch als we zijn, hoopten we op een droge dag. In Belorado vind je muurschilderingen. Dat lijkt me een mooie activiteit om een stad op te fleuren.

Op weg naar Villambista was het toch al nodig dat we onze regenkleding aantrokken. Bij de eerste bar in het dorp was het lekker druk, de pelgrims die we steeds zien, waren daar ook.

Na Villambista gaan we op pad naar Villafranca. De heuvels zijn hier wat hoger en voor ons zien we de bergen liggen. Ook al is het donker weer, de omgeving is mooi en nog bijzonder groen. De vorige keer was ik er in oktober, dan is de hoofdkleur bruin van de aarde in plaats van gewassen.

We logeren in hotel San Anton Abad. Hoog gelegen en een beginpunt van de stevige etappe door de heuvels. Een fijne plek waar de eigenaar van het hotel een speciale herberg voor de pelgrims heeft gemaakt. Vanavond mogen we in het restaurant van het hotel een pelgrimsmenu gaan eten.

Deze tekst zagen we bij de receptie: ….Don’t come to the Camino for answers….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.