We komen op de originele Portugues route

Donderdag 14 april, dag 9, van Vigo naar Redondela, 20km, zon, 18 graden.

In het hostel waar 24 personen konden slapen in een ruimte met stapelbedden houden ze van licht. De lampen bleven de hele nacht aan. Als je boven sliep zoals Silvia en ik hoef je met een zaklamp niets te zoeken. We lagen niet zo laat op bed en hoorden later nog mensen binnenkomen. Toch was het hostel niet vol, sowieso waren er in onze rij nog twee plaatsen over zodat Hans naar beneden kon verhuizen. Om 7 uur stonden we op en werden er weer voeten verzorgd. Gelukkig gaat het met Silvia’s blaar heel goed. We eten in het hostel en gaan dan via de bakker voor lunch naar de route. Helaas zit de bakker er niet meer en kunnen we verderop broodjes voor de lunch kopen om mee te nemen. Het duurt wel even voordat we op de route zitten en lopen nog langs een uitgebreide drogist waar hansaplast wordt gekocht. Wanner we rolluiken open zien gaan waar een fruitmarkt achter tevoorschijn komt slaan we daar snel onze slag. Niet lang daarna zijn we de stad uit. Iedereen is daar blij mee, we houden meer van de rust. Foto’s hadden we niet gemaakt, dat deden we pas later toen het weer mooi werd in het bos zoals je ziet op deze foto’s.

We hebben een flink stuk gelopen als we de vis zien die dit jaar weer iets meer kleur heeft dat de vorige keer dat ik hem zag .

Bij een barretje stoppen we om koffie of thee te drinken. Fijn deze pauze, waren we wel even aan toe.Het uitzicht is wat anders geworden, minder zee te zien.

We lopen op brede bospaden, veel fijner dan asfalt

Ineens zijn we al aan de rand van Redondela waar we op een trap gaan zitten om het broodje nog op te eten, of aan de waterkant.

Het hostel is vrij nieuw zo lijkt het en na het inchecken gaan we direct op pad voor het etappedrankje. Maar eerst nog even was in de machine stoppen.  We vinden een leeg terras en proosten weer met elkaar. Daarna terug naar het hostel om de was in de droger te stoppen. Elly en ik gaan op zoek naar het strandje.  We vinden het niet en denken dat het aan de overkant van de rivier is, tenminste zo lijkt het. Bleek bruine drab te zijn maar het levert wel een mooie foto op.

Ondanks dat Redondela aan de originele Portugues route ligt is het qua pelgrims niet zo heel druk.

We zien enkele kunstwerken van afval in de stad. Leuk om te zien.

We lopen terug en zien de anderen weer op een terras zitten. Dan kunnen wij niet achterblijven en sluiten ons bij elkaar aan. Na een half uur verlaten we het terras en gaan we op stap naar het hostel om ons op te frissen, wat tijd voor onszelf te hebben en daarna te eten. We hadden weer een mooie en nu zonnige dag met minder kilometers en tijd om rustig aan de doen.

 

2 reacties op “We komen op de originele Portugues route

  1. Ook vandaag weer een mooi verslag en mooie foto’s. Fijn om te horen dat het goed gaat met de blaar van Silvia. Wat zou ik blij zijn als ik MAAR 20 km kon lopen. Nog vojf dagen te gaan tot het einddoel Santiago. Gaat zeker lukken. Veel wandelplezier voor dag 10 en tot dsn maar weer.

  2. Succes even op de centrale route van de Camino Portugues. Even wennen en dan op naar de spirituele route. Gelukkig dat de blaar van Silvia goed geneesd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.