Dagwandeling N70 Nijmegen

2 april, 15 km droog, af en toe zon, 3 graden

De N70 is altijd mooi. Een wandelroute vanaf restaurant tante Koosje in Nijmegen met zeer veel hoogte verschillen. 781 meter, dat betekent steeds stijgen en dalen met vele trappen. Een echt pittige wandeling, ook prima als training voor een Camino naar Santiago. Ik zeg altijd als je de N70 aan kan, ben je al een heel eind op de goede weg.

Je kunt op diverse plaatsen de N70 beginnen, dan de groene palen volgen en goed op blijven letten….😉 We zouden de route met de klok mee lopen. Plotseling zaten we op de tegengestelde richting en kwamen we langs de andere kant de Duivelsberg op. We hebben nieuwe wegen ontdekt….

Op donderdag had het erg gesneeuwd en tot mijn verrassing lag er nog sneeuw. Dat is toch extra mooi! Hier en daar komen de blaadjes te voorschijn en zien we voorjaarstekens. De temperatuur voelt winters, dus onze warme jassen zijn weer aan.

Deze keer waren de wandelaars van de Camino Français en van Ameland uitgenodigd om alvast kennis te maken. Ik wens alle wandelaars een goede tijd, buen Camino!

Na de pauze bij het restaurant op de Duivelsberg gaan we weer op pad. Uitwisselen van Camino ervaringen, hoe kun je je veters strikken, wat neem je mee, en (nog belangrijker) wat laat je thuis. Ik zie in enkele uren weer die heerlijke ontspannen sfeer ontstaan waar ik zo van kan genieten.

Dat verdient een etappe drankje. Inmiddels is restaurant tante Koosje open en kunnen we aan de stamtafel ons drankje en een bitterbal nuttigen. Het was weer een heerlijke dag.

1 reactie op “Dagwandeling N70 Nijmegen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.