Dagwandeling Linge

8 april, droog 9 graden, 17 km

De NS wandeling van Leerdam naar Beesd bestaat niet meer. Hetzelfde traject kun je vinden bij Wandelnet onder de naam Linge en volgt het Grote Rivieren pad van Hoek van Holland naar Kleef. Wij doen een stukje vanaf station Leerdam naar station Beesd.

Van west naar oost Leerdam Beesd

Vandaag was het de dag voor de wandelaars die eind april op pad gaan met Jaap. Alvast een goede Camino gewenst. Ook van harte welkom aan Marijke, een ervaren pelgrim.

Dichtbij het begin van de route zagen we inspirerende teksten. Wat zou voor jou een goede tekst zijn vraagt Jaap? Voor mij was het deze….verschil moet er niet zijn, dat moet je maken.

Het was alsof het een eerste Camino dag was. Uitspreken dat je het spannend vindt, kan ik het wel, wat neem je mee? Hoe vind ik de weg? Fijn om alvast gerust gesteld te worden, dat je alle vragen kunt stellen. Dat is Jaap van der Vinne wel toevertrouwd. Hij gaat de Camino Portugues langs de kust begeleiden en ze vertrekken 25 april. Deze foto is van Leerdam waar de voorbereidingen voor de Passion in volle gang zijn.

vlnr Cees, Tiny, Fredy, Jaap, Marijke, Elly, Marianne en Marianne

Natuurlijk hoopten we al op voorjaar met de fruitbomen in volle bloei. Nog net te vroeg denk ik. Hier en daar was de bloemen al goed te zien, de meesten waren nog in de knop. Of zou de koude van afgelopen weken wat van de bloesem hebben bevroren? We weten het niet.

Van Leerdam lopen we naar Asperen, Acquoi en Rumpt naar Beesd. Steeds de Linge aan de linkerhand. Het is een rustige dag vandaag. Wel wat frisjes, maar om te wandelen prima. Bij elke bocht opnieuw hebben we andere vergezichten.

Intussen een prima gelegenheid om met elkaar kennis te maken. Steeds opnieuw loop je met een ander een stukje mee. Er ontstaan al mooie gesprekken en de km vliegen onder onze voeten. Dat maakt wandelen in een groep ook zo leuk. Zonder dat je er erg in hebt ben je aan het trainen, en krijg je het gevoel:het gaat me lukken.

Bij de Pannenkoeken bakker hebben we tijd voor een etappe drankje. Dat doen we! Samen de wandeling afsluiten en alvast wat dingen doornemen voor je komende Camino. Ik kijk terug op alweer een mooie dag..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.