Via Campaniensis dag 15 aankomst in Vezelay

30 maart, 13 km, bewolkt 15 graden

Tatata…..we zijn in Vezelay aangekomen. Trots op de dames Hilde, Ada en Ellen, we hebben het gehaald. “Red ik het wel?” Jazeker, we hebben het gered. Niet altijd vanzelfsprekend en alle moeilijkheden overwonnen. Naast trots is het de dankbaarheid dat het voor ons mogelijk is.

Het was ook een enerverende dag. Vertrek vanaf de camping, buiten ontbijten met een verwarmingslamp. Van verre al de kathedraal zien liggen en vlak voor het einde horen we de klokken luiden. Vanavond de vesperviering bijgewoond…. Verstilling en verwondering, we hebben het allemaal meegemaakt.

De route naar Vezelay kent de nodige hoogteverschillen. Vooral de laatste 2,5 km vanaf Asquin stijgt nog 150 meter. Kennelijk zijn we inmiddels goed gewend aan het klimmen en we vinden het allemaal meevallen. Het is fijn om de laatste dag een korte afstand te hebben, zo hebben we wat tijd in Vezelay.

Vertrek vanaf de camping Lac Sauvain rond 8.15 uur. Het overnachtem in de 2 mobiele home’s was ook een speciale ervaring. In de nacht in de regen naar het toiletgebouw en slapen op korte bedden. Olivier is uiterst zorgzaam en geeft ons toch dat gevoel van welkom zijn. Per saldo waren we er erg tevreden over.

De route is ook afwisselend. Hier en daar een stuk bos, over het algemeen glooiende wegen met uitzicht. Steeds dichterbij komt Vezelay met de kathedraal.

Dat is ook een speciale ervaring. Ongeveer 7 km vanaf Vezelay liep een vrouw met ons mee om het uitzicht op de kathedraal te laten zien. We zien dan net een stipje. Steeds voor ons, na weer een nieuwe heuvel zien we steeds meer. We zijn enthousiast en tegelijkertijd nu al een beetje weemoedig. Is het nu dan echt de laatste heuvel?

Bij het dorp Asquin zien we dat er horeca open zou zijn. Even een beetje van de route af. Het was vandaag fris en we zijn blij dat we na 10 km even binnen kunnen rusten.

Dan begint de klim naar de vesting en de kathedraal. Onderweg zien we nog een groot kruis waar pelgrims ook hun steentje leggen.

We overnachten in Center de Madeleine, vlak naast de kathedraal. Een prima plek voor de pelgrims en gerund door vrijwilligers. We nemen de tijd om de kathedraal te bekijken. We ervaren een fijne sfeer, zeker ook tijdens de vespers.

Betovering: de verlichte kathedraal is voor ons het toetje van de dag…..

Ik kijk terug op een hele fijne Camino, de vriendschap onderweg, het vertrouwen in elkaar en de motivatie van elkaar om door te gaan. Dank jullie wel hiervoor!

15 reacties op “Via Campaniensis dag 15 aankomst in Vezelay

 1. Dames gefeliciteerd met deze top prestatie. Een goede vlucht terug en dan nagenieten van deze mooie ervaring .

 2. Proficiat pelgrims! Deze ervaring nemen ze jullie niet meer af.
  Ik heb met veel belangstelling jullie Camino gevolgd en Vézelay staat met stip genoteerd in mijn wenslijstje…

 3. Prachtig dat jullie dit mooie camino pad hebben gelopen , gefeliciteerd dames 🙏 dank dat we dit mochten mee beleven .

 4. Dank voor het mogen meevolgen van jullie pelgrimage. Hopelijk veel balans gevonden op jullie weg. En proficiat met jullie ‘arrivé’ bij Sint Marie-Madelaine!
  Benieuwd wie welke volgende plannen er op jullie pad zullen komen?

 5. Dank dat we jullie weer hebben mogen volgen. Mooie herinneringen kwamen bij mij boven. Knap gedaan dames en een veilige en goede thuisreis.

 6. Beste Dames,
  Ik heb meegenoten van jullie Camino, PROFICIAT
  deze staat op mijn lijst, maar moest er een vervolg op komen vanuit Vézelay zou ik willen mee stappen.
  Zijn er nu dames mee gestapt vanuit België, ik zou graag eens over die ervaring willen praten. Groeten Gerda

  1. Hallo Gerda, ik ben de Belgische in het gezelschap. Tuurlijk wil ik mijn verhaal met je delen, en je vragen beantwoorden. Wil je dit liefst per mail of per telefoon? Live kan natuurlijk ook als je niet te ver van Gent zou wonen. Laat maar een mailtje achter!

 7. Ik heb genoten van jullie verhalen en natuurlijk ook van de heen-en terugweg die ik voor jullie mocht verzorgen. Indrukwekkend was de zegen die ook ik vanochtend mocht ontvangen. In de kapel van de kathedraal van Vezelay. Hoe mooi is dat. Ben vooral trots op, wat jullie Mieke, Ada, Ellen, Hilde en ook natuurlijk Marleen, hebben bereikt. Ieder binnen de eigen mogelijkheden.
  Blijf je zegeningen tellen en neem de mooie momenten mee als een cadeau.

 8. Super goed gedaan lieve reisgenoten, jullie zijn kanjers!
  Fijn dat jullie weer goed thuis zijn gekomen. Nu lekker met de benen omhoog in een luie stoel. Dank Mieke voor de fijne reis en Cees voor het vervoer. Wat ik mee mocht maken was top!
  Xxx

 9. Het was heel fijn dat deze reis zo goed verzorgd was door Mieke, die zeer flexibel is en de mening van de groepsleden vraagt bij kleine wijzigingen in de route of het programma. Heb met de groep een hele mooie wandelreis van Reims naar Vézelay mogen meemaken. Bedankt allemaal, ook de lezers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.