Dutch Mountain trail dag 6

8 maart, 22 km zonnig 10 graden van Eijsden naar Maastricht

Onze Dutch Mountain trail zit erop. Wat een geweldige uitdaging en ervaring om in 6 dagen meer dan 100 km en meer dan 1700 hoogtemeters te realiseren. Alpenweides, snelstromende beken, rotswanden en spectaculaire vergezichten….we hebben het allemaal ervaren. En dat met iedere dag zon en een strak blauwe lucht. Dat was het mooiste kadootje tijdens deze super wandeling. Van harte gefeliciteerd voor allen. Jullie hebben heel goed gedaan. Jezelf overtroffen, angsten gevoeld en aan gegaan. Het echte berg gevoel is ontstaan.

Omdat het pontje vanaf Eijsden niet vaart tm maart gingen we eerst langs de Maas naar het zuiden. Onderstaand zie je onze route en de hoogte verschillen van vandaag. Dat zijn laatste bergen: de Observant en de Sint Pietersberg en zo je ziet vlak voor de eerste 12 km.

We gaan dus eerst over de brug van de Maas. Het is even puzzelen om te zien hoe je als voetganger weer op het juiste pad komt. Het leek verboden voor voetgangers. Daarna zien we een pad aan de uiterste linkerzijde van de brug

Na het sluizen complex van Ternaaien lopen we eerst langs enorme kalkrotsen en zien de grote berg van Den Observant links naast ons liggen. Het is eerst nog een stukje over de weg.

Dan begint het pad van den Observant. Marion en Lida zijn altijd de eersten. Ze waren al best hoog en het leek geen eenvoudig pad. Volgens mijn GPX waren we nog niet op de juiste plek om te gaan stijgen. Ik loop samen met Marion verder. De anderen blijven bij elkaar, de steile paden trotseren en elkaar helpen. Het valt inderdaad niet mee, ze komen samen toch boven. Het was 1 avontuur!

Deze toppers hebben de top van D’n Observant gehaald. En ook Marion natuurlijk.

Samen met Marion proberen ook wij de weg te vinden. Omgevallen bomen belemmeren onze weg. Er zijn zo een steile stukken tussen dat ik het niet verantwoord vind. We gaan terug naar het begin van de klim. Jammer, maar samen vastbesloten. De anderen waren al bij Den Observant, wij worden ernaar toe gebracht.

D’n Observant is geen natuurlijke berg, maar een afvalberg. Hij is gemaakt van de deklagen van de Sint Pietersberg, die voor de mergelwinning voor een groot deel werd afgegraven en in de jaren 50 beplant. De naam komt van het Observanten klooster dat op de Sint Pietersberg lag. De Enci groeve is daardoor ontstaan. Een on Nederlands prachtig natuurlandschap. Sinds 2020 ligt de fabriek stil.

We lopen door de steengroeve en beklimmen daarna de trap van meer dan 200 treden. Terugkijkend op het grote ENCI terrein. Het water is onnatuurlijk blauw. We kijken onze ogen uit

We dalen af naar de Maas….het is nu nog een klein stukje. 4 km, toch nog 1 uurtje voor we op een terras van de Maas ons laatste etappe drankje nuttigen. Nu al met weemoed kijken we terug op 6 geweldige dagen.

10 reacties op “Dutch Mountain trail dag 6

  1. Dat was een bijzondere week voor alle deelnemers. Leuke foto’s leuk geschreven. Chapeau en een buen camino voor de toekomst…🍀🙏

  2. Ik heb genoten. In 1 woord geweldig. Wat een avontuur. Dank voor de goede organisatie en het geweldige gezelschap

  3. Prachtig en een bijzondere en waardevolle ervaring voor jullie allen. Onze zoon Sjoerd heeft de waarde en het plezier van wandelen volledig ondergaan en ontdekt. Welbedankt, zeker ook Marion, dat hij deze dagen in jullie midden mocht zijn.

  4. Jullie zijn toppers wees trots op je zelf met het behalen van de prachtige best wel zware tocht met veel zon en al het moois om jullie heen. Heb genoten van de verslagen en de mooie foto’s. Nu lekker na genieten van jullie avontuur.

  5. Mooie route, schitterend weer en wat een pittige wandelingen. Een Camino binnen de landsgrenzen. Een compostela verdiend!

  6. Prachtige tocht schitterende foto’s!
    Leuk om het zo met jullie mee te lezen !
    Top gedaan allemaal 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.