Via Coriovallum dag 5 Vijlen Heerlen

22 februari, 24 km, eerst droog, later motregen

En dat was de laatste dag alweer van onze Via Coriovallum. Van Vijlen naar Mamelis, Bocholtz, Simpelveld terug naar Heerlen

Zoals je ziet de hele dag klimmen en dalen. Er zat geen vlak stuk tussen met in totaal 931 hoogtemeters. Een pittige dag, die eigenlijk in een foto is uit te leggen.

De dag begon zonnig en vanaf het hooggelegen Vijlen gingen we eerst dalen om na de verkeersweg te klimmen naar het klooster Mamelis. Het Klooster was open, maar er was net een mis bezig.

Door de bossen en over landweggetjes klimmen we naar Bocholtz. In de beschrijvingen lezen we dat café oud Bocholtz open zou moeten zijn en we een stempel zouden kunnen krijgen. We hopen ook vandaag op Limburgse vlaai.😉. En ja we worden verwend….

We gaan door naar Simpelveld. We vinden daar een Lourdes grot met Maria. Steeds stijgende en dalende paden met veel modder. We moeten goed uitkijken om niet uit te glijden.

Het deel van vandaag wat het meest zwaar was, was het Imstenradarbos. Smalle paden met veel hoogteverschillen en diepe modder. Wat kies je, rechtdoor, aan de linkerkant of rechterkant. Altijd rekening houden met de diepte van de plassen en de hoogte van het schoenen. Ook hier zijn er diverse bomen door de storm omver geblazen.

Nog 5 km te gaan om in de binnenstad van Heerlen uit te komen. De Via Coriovallum leid je door parken en langs watertjes. Je hebt er niet zo’n erg in dat je in de bebouwde kom loopt. Moe en zeer voldaan komen we bij het centrum uit. Op naar het laatste etappe drankje.

3 stormen doorstaan, veel regen, tjonge wat een kanjers! Van harte gefeliciteerd met het afronden van deze mooie Camino de Via Coriovallum. Een Camino hier in het mooie Limburg, met heuvels, vergezichten en in dit geval de elementen van extreem weer. We hebben het gered en het ook als heel bijzondere Camino ervaren. Tot een volgende keer.

3 reacties op “Via Coriovallum dag 5 Vijlen Heerlen

  1. Petje af dat was een echte pelgrims tocht en dat in Limburg !!
    Wat hebben jullie het goed gelopen in heel slecht weer!! Klasse wandelaars!!
    Groet Jopie 👍

  2. Ik heb genoten van uw photos en verhaal. Ik zit nog steeds in mijn rolstoel en hoop binnen kort weer helemaal te kunnen lopen. Met God’s genade en zegen. En in July of Augustus kan ik weer gaan wandelen. Hoop jullie dan te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.