Dagwandeling Drunense duinen

26 februari, 18 km zonnig 10 graden

In het voorjaar zie je die koeien toch bijna huppelen als ze voor het eerst naar buiten mogen? Zo voelde ik me vandaag, de zon schijnt en uit de wind is het aangenaam warm en……ik ben met een aantal wandelaars in een van de mooiste natuurgebieden in mijn buurt. De Drunense duinen. Wat zou ik nog meer kunnen wensen? Voor mij een echt vakantie gevoel.

We startten deze ochtend bij de Drie Linden in Giersbergen en kiezen een route van het wandelroute netwerk. Zie bv het totaal overzicht op het bord, maak een foto en ga op pad. Of op een app, waar ook het wandelroute netwerk op zit. Ik werk graag met Topo GPS en neem de route op. Een heel afwisselende route, door het bos en later over immense zandvlaktes. Het gebied ligt ten noordoosten van Tilburg en ten westen van Den Bosch.

Na de eerste 7 km hebben we pauze bij restaurant de Roestelberg, het terras is geopend en profiteren van de eerste voorjaarszon.

Deze wil ik wel met jullie delen: “Live is about moments, don’t wait for them, create them” Zomaar van een theezakje ..

 

Het plan was ook naar Bosch en Duin te gaan. Omdat we allemaal een lunchpakketje bij ons hebben, kiezen we ervoor om in de natuur te zitten. Dat kan ook. Daardoor konden we een stuk afsnijden en langs de randen van de zandvlaktes blijven lopen tot we weer bij het wandelroute netwerk uitkwamen.

De meeste mensen blijven in de buurt van de restaurants. Daar is het een gezellige drukte. Wat verder weg is het vooral de wijdsheid en de rust die weldadig op ons neerdaalt. Geen verkeer te horen, in de bossen laten de vogels hun voorjaarslied horen.

We sluiten de dag af met een etappe drankje bij de Drie Linden. Het was weer een heerlijke wandeldag!

4 reacties op “Dagwandeling Drunense duinen

  1. Het was weer een heerlijke dag Mieke, dank je wel voor je fijne begeleiding en gezelschap. Voor een ieder tot een volgende keer.

  2. Heb weer zoals altijd genoten met iedereen van deze wandeling ….wat hebben we toch veel natuur schoonheid in ons land …..en hopelijk tot snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.