Camino Luxemburg

8 januari, op ontdekking in Luxemburg

Wat een verrassing! Op bezoek zijn in Luxemburg en zomaar ook daar een Camino schelp zien.

Zo krijg ik een idee om deze Camino te gaan onderzoeken. Vanaf mijn woonplaats Den Bosch in 3 uur te bereiken. Wie weet in 2023…?

Beschrijving volgens “Visit Luxemburg”. Het 179 km lange Jacobusparcours brengt u langs oude heerwegen en waterlopen, langs de plaatsen waar de heilige Jabobus wordt vereerd (bedevaartsplaatsen zoals de basiliek met het graf van de heilige Willibrord in Echternach, pelgrimsites zoals de kathedraal van Luxemburg, de Burg van D├╝delingen die aan de Orde van de Johannieters toebehoorden, …). Vanaf het drielandenpunt in Ouren/Lieler loopt het parcours in 6 etappes naar Vianden, Echternach, Grevenmacher, Luxemburg-stad, Dudelange en Schengen. Omdat het een Camino is met vele hoogteverschillen, zal ik er waarschijnlijk 8 wandeldagen van maken. Dat wordt nog een puzzel.

Marianne en ik hebben een prachtig deel van deze camino naar Vianden bewandeld. Langs de Our, vlak langs de oever en hogerop met fantastisch mooie uitzichten.

In de nacht had het gesneeuwd. Er lag bij Clervaux 20 cm. Zomaar Winterwonderland en daar gaan wij wandelen. De Camino aan onze voeten

Op weg naar onze startplaats nog even terugkijken naar Clervaux. De sneeuw op de daken, de bomen wit, heuvels op de achtergrond. Niets dan sneeuw, we kijken onze ogen uit. Naast de rotsen, boven het water ligt een wandelpad. Voorzichtig gaan we erover heen. We klimmen naar boven en zien de Our beneden ons kronkelen.

Vanaf een hoog gelegen kerkje volgen we een pad naar beneden. Jaarlijks is hier ook een bedevaart langs staties die hier zijn uitgestald.

Dat belooft een mooie Camino te worden……wordt vervolgd.

9 reacties op “Camino Luxemburg

  1. Prachtig Mieke. Ik heb jaren geleden in Luxemburg meerdere dagen gelopen en weet hoe mooi het daar is. Ik heb toen veel gelopen in het bekende Mullertal. Het wordt, jou kennende, vast een mooie tocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.