Dagwandeling Posbank Dieren Velp

15 september, 18 km, na 11.00 droog

Een van de mooiste NS wandelingen is de wandeling over de Posbank. In het weekend misschien druk, doordeweeks op woensdag een prima dag. eigenlijk 15 km, bij de Carolina berg zijn we een fout gelopen.

Speciaal welkom voor Anja en José, die voor het eerst mee wandelden

Omdat er vele wandelingen zijn is het goed opletten. Rood geel is de NS wandeling, hier is het vooral de wit rode markering van het Maarten van Rossum pad. Goed opletten dus, en de tekst lezen of toch een wandelapp gebruiken. Dat de afwijking van toch 1,5 km en dat 2x extra….

We starten in de regen, niet veel, net genoeg om nat te worden. In de beukenbossen ontstaat een soort mist, er zijn al veel varens die van kleur veranderen. Plotseling zijn er herfstkleuren.

Plannen zijn om te veranderen. Bij de Carolina hoeve was het terras open, er was plek voor ons en het was droog. Dat doen er dan toch gewoon…

We klimmen en dalen tot we bij het paviljoen van de Posbank zijn. Het is rustig, daar hebben ze ook een terras, met zelfbediening. We nemen het ervan.

De heide is bijna uitgebloeid. De paarse kleuren lijken van verre bruin. Het is ook nu nog erg mooi, met al die stijgende en dalende paden.

We worden via een brug naar een ander gebied geleid. Deze is nog niet zo lang geleden vernieuwd.

Opnieuw zien we heidevelden. Glooiend, bomen en prachtige onverharde paden.

Een kadootje van vandaag is het wandelpad langs het water. Een bijna romantisch kronkelend watertje.

Bijna ongemerkt kom je zo dichtbij het station van Velp uit. Daar is geen horeca in de buurt. Zo namen we op het station snel afscheid. De trein naar Dieren, stond net klaar. Tot een volgende keer.

1 reactie op “Dagwandeling Posbank Dieren Velp

  1. Mieke het is wederom weer een mooi verslag.
    Het was weer een bijzondere mooie wandeling met een leuk gezellig gezelschap……

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.