Dag 4 Marinhas – Viana do Castelo

18 juni 2021 (verjaardag van Ine), 22 kilometer, 22 graden

Gisteravond was het toen we terug kwamen van het avondeten nog even spannend; de deur van de herberg zat op slot en het leek er even op dat het misschien een nachtje onder de sterrenhemel zou worden. Gelukkig konden we de aandacht trekken van een mede-pelgrim en werd het toch gewoon onze eigen slaapzaal.

Vandaag beloofde een hele mooie afwisselende dag te worden. Bij het verlaten van de herberg hadden we allemaal zin om op pad te gaan.

Na een snel ontbijt bij Cafe Belmar gingen we op weg. Deze etappe leidde ons weg van de kust wat meer het binnenland in. Al snel zagen we het groene en heuvelachtige landschap op de achtergrond verschijnen. Lopend door de slaperige mooie dorpjes grappen we nog als we naar een kerk bovenop de berg wijzen: daar gaan we vast naar toe…

De landschappen, paden en straatjes veranderen de hele dag.  Dat is zo leuk!

Het bos waar we vandaag doorheen lopen is prachtig en het ruikt heerlijk. De geuren zijn ons deze Camino al vaker opgevallen. We ruiken verschillende kruiden, koriander en eucalyptus.

Dit is de eerste wandeldag waar we met hoogteverschillen te maken krijgen. Soms pittig maar de uitdagende op- en afdalingen geven ook energie.

De bossen worden ook telkens weer afgewisseld met andere dingen om te bekijken.  Saai is deze etappe geen moment.

Gelukkig is er ook genoeg tijd om even lekker te rusten en op een bankje te zitten.

Wat hebben we vandaag veel gezien!  Het enige dat door twee van onze wandelaars even over het hoofd werd gezien was een van de gele Camino-pijlen. Voor een moment raakten zij van het pad af. Gelukkig werden zij al snel weer opgepikt door twee anderen. Er wordt goed voor elkaar gezorgd in deze groep en de sfeer is goed.

Voldaan komen we uiteindelijk aan in Viana do Castelo.

 

Op deze bijzondere dag vierden we ook de 65ste verjaardag van Ine.

Ine van harte gefeliciteerd en wij wensen jou nog heel veel mooie jaren, vol wandelplezier en liefde toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.