Dag 12 Armenteira – Vilanova de Arousa

26 september 2021, 26 kilometer, 20 graden, af en toe bewolkt, heerlijk wandelweer.

Vandaag hebben we een lange dag voor de boeg. En het is niet alleen een lange dag, maar ook een zware dag. We moeten namelijk behoorlijk wat kilometers dalen na de stijging van gisteren. We zijn van tevoren gewaarschuwd dat dalen soms nog heftiger is dan stijgen.

We laten ons in de ochtend met de taxi weer brengen naar de plaats waar we gisteren geëindigd zijn. Zo hoeven we geen kilometers dubbel te lopen. Een beetje wandelen is namelijk leuk, maar we hoeven ook niet te overdrijven… 🙂

Al snel nadat we zijn begonnen word ik door de groep toegezongen voor mijn 40ste verjaardag. Door prive-omstandigheden is deze dag voor mij niet heel feestelijk maar ik vind dit toch wel leuk. Sowieso is de groep heel erg lief voor mij geweest de afgelopen dagen en dat waardeer ik heel erg. Wat een lieve mensen zijn dit allemaal!

De eerste kilometers zetten we gelijk de daling in. We lopen door een prachtig en sprookjesachtig bos. Wat is dit mooi zeg!  We komen behoorlijk wat Spanjaarden tegen die hun zondagochtend hier sportief doorbrengen. En dat begrijpen we allemaal. Hier zouden wij ook wel vaker willen lopen.

Na een kilometer of 7 hebben we onze eerste koffiestop. De man van de bar is zo enthousiast dat hij ons bij de koffie allemaal gratis geroosterd en belegd stokbrood serveert. Hij zegt dat we goed moeten eten tijdens de Camino. Daarna deelt hij ook nog Camino-petjes uit. Daar zeggen wij ook geen nee tegen. Groen is duidelijk onze kleur! Dit ziet er goed uit!

Als we even laten weer op pad zijn staat er na een kwartier lopen een witte auto op de weg met het raam open. Het is de man van de bar! Joke was haar waterflesje vergeten en hij wachtte ons op op een plek waarvan hij wist dat wij daar langs zouden komen om het haar terug te geven! Wat bijzonder zeg!

Vrolijk vervolgen wij onze weg. De weg blijft wat op en neer gaan, dus we klimmen wat en we dalen wat, we lopen langs druivenvelden en door verlaten dorpen. Een hele afwisselende wandeling.

 

Uiteindelijk komen we moe en voldaan aan in Vilanova de Arousa. Dit was een bijzondere dag! Iedereen heeft zich heel goed door deze dag heen gewandeld. Wat een toppers allemaal.

Wat deze dag nog eens extra bijzonder maakt; Belinda vond vandaag een klavertje vier!

 

1 reactie op “Dag 12 Armenteira – Vilanova de Arousa

  1. Een klavertje vier voor de 40 jarige….🎼🎼🎉🎊 van harte! Mooi!
    En….gezellige, hartelijke mensen ontmoeten ook die gezellige, hartelijke mensen!
    Goede camino!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.