Dag 11 Pontevedra – Armenteira

25 september 2021, 22 kilometer, 21 graden, we hadden regen verwacht maar het was af en aan zonnig en hier en daar wat wolken.

Vandaag slaan wij links af de ‘spirituele route’ op. Er staat een hele pittige etappe op het programma, niet zo zeer vanwege de afstand maar wel vanwege de stijging naar 460 meter hoogte. We zien er stiekem een beetje tegenop maar we laten ons niet kennen.

Al vrij snel nadat we Pontevedra en haar buitenwijken verlaten duiken we het bos in en beginnen we te stijgen, en behoorlijk ook. Oh ooow, als we dat maar 22 kilometer gaan volhouden. Mooi is het wel.

Na het bos volgt een mooie open vlakte voordat we Combarro bereiken, een charmant dorp op een heuvel dat bekend staat om zijn horreos, oude graanschuurtjes op palen.

  

 

Na Combarro beginnen we met de stijging die kilometers aanhoudt. Eerst nog over de weg door een dorp en daarna weer door het bos.

We schrikken even als we langs dit bord komen. Maar gelukkig slaan wij hier af naar rechts voor een net iets minder hard stijgend pad.

Het valt ons op dat we eigenlijk allemaal heel lekker gaan vandaag! We hebben een goed tempo, het is niet te warm en stap voor stap komen we steeds een beetje verder (het tellen van de stappen doet soms wonderen).

De stemming zit er goed er goed in en als we het uitkijkpunt bereiken zijn we heel blij.

 

Nog een paar kilometer te gaan totdat we de afdeling inzetten naar Armenteira waar we na een heerlijk koud drankje in een taxi stappen een paar kilometer terug naar Poio waar we bij het oude klooster zullen slapen.

 

’s avonds pakken we daar nog even de kerkdienst mee, het blijft tenslotte de spirituele route 🙂.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.