Dag 1 Saint Jean Pied de Port Orrison

28 september, 641 hoogtemeters, 12 km

Op pad…… vandaag ben ik gaan lopen. Ik was het maanden al van plan….

We zijn vlnr Trea, Irene, Marijke, Ilse, Corrie en Gerrit.

Onze lange treinreis van gisteren zit er op. Om 8.15 uit Amsterdam en om 16.50 in Bayonne. Dan een boemeltreintje naar Saint Jean Pied de Port. De Thalys naar Paris du Nord, met de metro naar Paris Montparnasse en met de TGV naar Bayonne. Die tickets had ik van tevoren geboekt. De tickets van de laatste trein niet. Ik dacht die nog op internet te kopen. Dat gaat niet op de dag zelf. Gelukkig konden we nog net op tijd bij het loket een ticket kopen. In 1 uur sta je dan in Saint Jean Pied de Port.

Nog even een stukje lopen naar de herberg van Beilari. Wat fijn om daar zo gastvrij ontvangen te worden. Joseph doet een kennismakingsspel met een “bal” en ieder stelt zich voor. Er waren mensen uit Canada, Zwitserland, Frankrijk. Leuk! We voelden ons als familie.

Dan worden we wakker… Het uitzicht is adembenemend. Dat wordt een mooie dag. Hier en daar mist de zon komt er voorzichtig overheen. We klimmen nog naar de Citadel voor we echt op pad gaan.

En wat voor een etappe…641 meter stijgen in 8 km, de hoogtemeters tellen voor een km of 4. Dat is echt veel en dan is deze afstand prima voor een eerste dag.

De etappe is een zware, maar ook heel mooie etappe. Uitzichten over de bergen, elke bocht een nieuw uitzicht. We genieten er enorm van. Ook ervaren we de hoogte verschillen als heftig. De spieren en ons uithoudingsvermogen krijgen het zwaar.

Bij Hunto hebben we even pauze. Een welverdiende pauze. Na meer dan 1 uur klimmen ben je er echt aan toe.

De mooie uitzichten gaan maar door. Voor ons natuurlijk heel verrassend. De bergen aan onze voeten.

Vroeg in de middag zijn we bij Orrison. De eerste etappe zit erop.

Stiekem toch een beetje trots dat we het allemaal hebben gehaald… .. Proost

Morgen komen we in Spanje aan.

15 reacties op “Dag 1 Saint Jean Pied de Port Orrison

  1. Leuk hoor, heel veel succes op deze geweldige camino! Het is echt prachtig! Ik ben met een groepje op 13 september gestart en nu in Burgos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.