Walk of Wisdom dag 6

31 maart, 20 km veel zon 25 graden. Van Hernen naar Winssen

Een zomerdag in maart……zelfs zo warm dat we in de middag in de schaduw gingen zitten. De dag kenmerkt zich door vele kleine paadjes langs smalle watertjes en later door de uiterwaarden.

Walk of Wisdom van Hernen naar Winssen, van 100 naar 120 km

Hemelsbreed is het maar 10 km. Wij maken er 20 van. De route gaat door de kasteel tuinen van Hernen, rondom Bergharen en natuurgebied de Elzen, langs Afferden en tenslotte langs de Waal naar Winssen.

Wat is dat fijn dat je vervoer hebt van en naar de startplaats. Dank aan chauffeur Jolle en het Emmaus klooster voor de organisatie. Zo vertrokken we vanaf het kasteel in Hernen.

In de vroege ochtend is het al een heerlijke wandeltemperatuur. Na 1/2 uur gaan de vesten al uit. Mede wandelaars willen wel een foto maken. We boffen zo met dit prachtige weer en dan op de Walk of Wisdom, waar de mooiste paadjes voor ons zijn uitgezet.

Ook natuur gebied de Elzent bij Bergharen is prachtig mooi. Vistrappen, kleine paadjes en we zien het groen aan de bomen komen.

Natuurgebied de Elzent

Na 8 km waren we toe aan pauze. Niets te vinden…. Dan maar een plekje in de zon, tegen een hek….We kunnen overal rusten. Een plastic zak of zitmatje en de pelgrimsstoel is klaar. Steuntje in de rug, dat is wel fijn.

Niet weten dat er nog geen 500 meter verder een B&B is die pelgrims uitnodigt in de berghut. (Aan de Strengstraat) We kunnen er zelf koffie maken en naar het toilet. Zo gastvrij, dat doet ons goed.

Ook de cafetaria aan de van Heemstraweg ten noorden van Afferden is open. We hebben zelfs zin in een ijsje. Dat voor eind maart.

In het boekje staat dat je het pad langs de Waal kunt volgen. Ik ga op onderzoek uit vanaf de Ruif in Winssen en kom tot de ontdekking dat het pad naar het westen niet begaanbaar is en is afgezet met prikkeldraad. We kiezen er voor om dit deel op de weg te blijven.

 

Om 15.30 uur waren we bij ons eindpunt van vandaag. Totaal volgens het Walk of Wisdom GPS overzicht hebben we 120 km gewandeld. Morgen naar Nijmegen is het nog 15 km. Op naar de laatste wandeldag. We hebben er zin in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.