Walk of Wisdom dag 4

29 maart, zonnig, 20 graden, 23 km van Malden naar Emmaus klooster Velp

Een hele andere wandeling dan de voorgaande dagen. Geen heuvels meer, wel de schoonheid van de Haterse vennen, polders, en het vestingsstadje Grave. En dat met het zonnetje en een strak blauwe lucht. Onze vierde dag was weer een pareltje.

Walk of Wisdom van Malden naar Velp

Het verblijf in het klooster is voor ons een moment van stilte en rust. Zo heerlijk om daar de dag te beginnen. Vanaf de kamer van Eliena was er direct uitzicht op de zonsopkomst, met de zon door de nog kale bomen. Dat alleen al zien is een kadootje.

De eetzaal van het klooster

We werden weer weggebracht naar Malden, daar konden we om 9.30 uur met de wandeling starten.

Na ruim 7 km zijn we bij de Haterse vennen. Het ochtendlicht is nog zacht. En op deze maandag ochtend heel rustig.

De ruïne van Walrick is een bedevaartsoord geworden. De dochter van roverhoofdman Walrick was ernstig ziek en genas nadat er een lapje in de boom was gehangen. Naast de ruïne staat nog een boom met vele lapjes.

Bij het Maria kapeletje van Boskant is het goed vertoeven. Een flinke pauze in de zon. Er ligt een boekje om speciale dingen op te schrijven. Ook hier voel je hoeveel mensen hier komen en een moment van bezinning kiezen. Velen die de Walk of Wisdom lopen stoppen bij dit kapeletje.

We vervolgen onze weg door de polder, langs de Leigraaf en daarna langs de visvijvers van Molenhoek. Oneindig landschap, helemaal voor ons alleen.

Bij het begin van Grave staat bij het verpleeghuis deze “engel” bij de haven

In Grave gaan we op zoek naar “koffie to go”. Hier is maar een zaakje open en daar stond een rij. Nog 2,5 km te gaan….we lopen wel door. Een mooi pad langs de Hertogwetering brengt ons terug naar het klooster.

Het was weer een heel speciale dag. Ook in het klooster kregen we een ringetje erbij.

4 reacties op “Walk of Wisdom dag 4

  1. ha Mieke ik heb genoten van de mooie foto`s tijdens het wandelen van de Walk of Wisdom waar ik een vraagje over heb. n.l. staat deze wandeling met bordjes aangegeven of heb je er een boekje bij nodig?
    Ik heb al vaker naar jou wandelingen gekeken, ben n.l. een vriendin van Ellen.
    Nog veel wandelplezier.

    1. Van de Walk of Wisdom is een boekje te krijgen en het is prima gemarkeerd. Als je een boekje koopt krijg je meteen je eerste ringetje, een veter en een speld. Zeer de moeite waard

  2. Beste Mieke ik kwam op je blog over de walk of wisdom . Ik Zie op de foto’s dat jullie deze zonder bagage gelopen hebben. Heb jij wellicht een idee hoe ik dit ook kan regelen ? Al zou het maar een klein deel van het traject zijn dat ik zonder bagage in lopen ivm met enige fysieke klachten …. Ik hoor graag van je . Groet Nancy en succes met al je verdere tochten

    1. Als je op 1 plek slaapt is dat natuurlijk ook mogelijk. We hadden heen-en terug vervoer. Jolle Schraa was onze chauffeur. Zie mijn Facebook contacten. Ik denk dat hij wel iets kan betekenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.