Dagwandeling Stabrechtse heide

9 januari, 18,3 km, -2 tot +2 graden

Vandaag was er weer een dagwandeling gepland en zo gingen we met 2 op pad. De Galgenbergwandeling vanaf Heeze van “Klik Print en Wandel”

Galgenberg vanaf Heeze

Winterpracht! Dat begon al na het wakker worden. Ik kijk uit het raam en zie een witte winterwereld. Vorst in combinatie met een beetje mist betovert het witte landschap.

Stiekem hoopte ik erop dat we dat ook onderweg nog zouden vinden…. De start is vanaf de kerk en gaat direct de Hubertus bossen in. En jawel hoor…. ijsbloemen. Zo mooi om te zien. Ik zou zeggen, even vroeg op staan en de mooie natuur opzoeken.

Vlak daarna lopen we langs het kasteel, de laagstaande zon en een beetje tegenlicht maken mijn plaatje compleet.

Langs de rand van Heeze gaan we langs boerderijen, sloten en rustige zandpaden. Bevroren rietpluimen, knotwilgen weerspiegelt in het water. De strak blauwe winterlucht, we hebben ogen tekort.

Op de Stabrechtse Heide begint het wat drukker te worden. Zeker niet te druk en ieder maakt voldoende plaats voor elkaar. We zien iedereen genieten van het mooie weer.

De paden zijn wat glad, we lopen voorzichtig. Waar plassen water staan, ligt zelfs een laagje ijs. De Stabrechtse Heide is een heel mooi natuurgebied ten oosten van Heeze en ten zuiden van Geldrop. De moeite waard voor een bezoekje. Eindeloze vergezichten, geen bebouwing te zien. Zover je kunt kijken, heide, grassen, paden….

We gaan door de Hubertus bossen terug. Er ontstaat een klein beetje mist. De vele regen van de afgelopen dagen geeft naast modder paden ook weer net dat mooie speciale beeld.

Ook vandaag had ik weer gezelschap van een roodborstje. Hipt wat heen en weer en kijkt me aan. Een mooi moment..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.