Dagwandeling Middelrode

Wat is het heerlijk te ervaren wat wel kan…..een wandeling kan altijd. Deze keer “Ommetje Aadal” van “klik print en wandel”

Een geplande dagwandeling door het stroomgebied van de Aa, langs kasteel Heeswijk en door het mooie bosgebied bij ruïne Seldensate. 2 aan 2 op pad, hoe mooi kan het zijn. Speciaal welkom aan Fred en Marie Joze, die voor de eerste keer mee op pad gingen.

Er staat inderdaad heel veel water. Op de meeste plaatsen vinden we een paadje, waar we wel door konden gaan. Een test voor onze schoenen……als je voeten nat worden, wordt het tijd voor nieuwe, of zoals Frans zegt, goed onderhouden.

We gaan ook langs het kasteel Heeswijk, met de mooie oprijlaan. In gedachten zie ik hier paarden met een koetsje erachter.

 

Na het kasteel gaan we door het eerste struinpad. Als het water te hoog staat moet je hier over de weg. Ook is het met hoog water lastig te vinden waar je nog wel kunt lopen. De eerste groep was terug gegaan. Ik weet van een eerdere keer dat ik mbv Topo GPS toch had gevonden hoe we moesten lopen. Het was inderdaad erg nat.

De 2e groep volgde de route en zo kwamen we uit bij de ruïne van Seldensate.

Tot mijn grote verbazing kwamen we later de eerste groep tegen aan de andere kant van het water.

Vlak voor het eindpunt was er weer een struinpad. Nu was er echt geen doorkomen aan. Een water van zeker 1 meter breed dat grenst aan de Aa. Even testen met de schoenen….Nee te diep om door te lopen. De modder zat bij mij al tot mijn knieën. Door het water gaat in de winter te ver.

Tot een volgende keer. Altijd welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.