Dagwandeling Aa dal

13 november, 13 km, bewolkt, beetje motregen

Vandaag ging ik weer met 1 persoon op pad. Op dit moment kunnen we ook met 2-en op pad en dat geeft mogelijkheden. Er zijn zoveel mooie routes! De start is vanaf Middelrode en we volgen de route zoals die uitstekend is beschreven van “Klik print en wandel”. De route heet: Ommetje Aa-dal en start in Middelrode. Ook deze routes zijn te downloaden op Topo GPS en GPX viewer.

Ommetje Aa-dal

Het mooie van deze route is dat steeds de loop van de Aa wordt gevolgd. In combinatie met bospaden in de omgeving van het kasteel Heeswijk Dinther en het landgoed Seldensate maakt het een heel afwisselende route. Op het overzicht zie je ook nummers van het wandelroute netwerk. Het zijn ook paden buiten het netwerk om. Compliment voor de maker!

Maria verering en zelfs een offer in de vorm van besjes.

Door de bossen gaan we naar kasteel Heeswijk-Dinther. Het was nog open weer met een zonnetje.

We liepen rondom het kasteel. Op een bankje hebben we heel even pauze. De laatste zonnestralen werpen een zilveren gloed over het water.

We zoeken de Aa weer op. Je kunt hier goed zien dat de Aa veel ruimte heeft gekregen. Bij hoog water kun je hier niet lopen. Nu was het goed te doen.

We lopen in het begrazings gebied. Omdat er wat druppels vallen, stoppen we om de regenjassen te pakken. De koeien komen nieuwsgierig kijken.

Tessy is niet bang en maakt zelfs een praatje met de beesten. We waren eerst blij dat ze op afstand lagen en ze kwamen vanzelf naar ons toe. Via de bossen gingen we over landgoed Seldensate.

Poortgebouw
Ruïne

Terug langs de Aa zien we een mooi gedicht:

Zie de parels glimmen in de wilgen. Zie de vogels schrijven in de lucht. Zie de zon langzaam verkleuren. Zie jezelf terugkeren in een zucht.

Beiden vonden we dit een tekst van hoop en verstilling. We vroegen ons af, wie deze mooie tekst zou hebben gemaakt…

Als laatste volgt dichtbij Middelrode nog een heel mooi kronkelend stukje Aa. Zo kwamen we bij de Brugstraat uit. Weer bij het begin van deze wandeling.

3 reacties op “Dagwandeling Aa dal

  1. Mieke, jij bent zo fantastisch. Jij hebt de energy die ik nodig heb om weer flinke wandelingen te maken. Na mijn ongeluk waar Ik mijn Achilles pees heb gescheurd ben ik slechtterbeen. Zo ik geniet en wandel met jouw mee.
    Hartelijk bedankt voor het mooie verhaal en de prachtige photos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.