Dagwandeling met 2

19 oktober, 17 km, Den Bosch Halder

Schoonheid zit in kleine dingen. Dat hebben we vandaag ervaren. Herfstkleuren, paddestoelen die de grond uitbarsten, nieuwsgierige koeien, een pauze op een bankje. Intussen een passie delen over fotografie en hoe je op een andere manier een keuze maakt voor je compositie. Met andere ogen kijken. De route is “Pettelaarse Schans” van de Mooiste Routes.

Pettelaarse Schans vanaf Den Bosch Zuid

In elk seizoen is deze route de moeite waard. Deze wandeling is 12 km lang. Er hebben de wandeling iets verlengd met een stuk Essche Stroom.

Laantje met suiker esdoorn. Het blader tapijt kleurt geel, rood, bruin

We zien vele paddestoelen. Het leuke is in alle stadia: net boven de grond, verder uitgegroeid en zelfs versteend of helemaal zwart.

Inktzwammen
Parasolzwammen

We zien een tekst op een poort. Ook dit is met andere ogen kijken. Ik had deze nog nooit gezien. Altijd die stroming…altijd die zwaarte. We hebben het over hoe het leven loopt. Soms heb je niet eens in de gaten, dat iets niet de juiste oplossing is en het beter is iets anders te kiezen. We noemen het “vals plat”….Altijd die stroming….

Bij Halder is ook het kasteel gespiegeld in het water van de Dommel.

We steken de weg bij Halder over en gaan langs de Essche Stroom. De wiebelbruggen… Ervaren dat als je heel voorzichtig loopt, de brug niet zo veel wiebelt, dat je hier zelf invloed op hebt. Ik heb ook ervaren dat als je meegaat met de deining het voelt als dansen. Go with the flow.

De schoonheid in kleine dingen. Bv deze zaaddozen van de Springbalsemien.

Ook al zo mooi: de herfstkleuren weerspiegelt in het water. Hier bij de Dommel vanaf Halder haar Den Bosch.

Een heerlijke dag. Ont-moeten ten volle.

3 reacties op “Dagwandeling met 2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.