Dagwandeling Rhenen

26 juli, 18 km, half bewolkt 22 graden

Een van de topwandelingen van “de Mooiste routes” is Kwintelooijen. Een heel pittige wandeling met veel klim en daalwerk over het oostelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug. Door smeltwaterdalen, door de zandafgraving Kwintelooijen en door de bossen langs de Paasheuvel.

Deze keer gaan we op pad met 7 personen. Piet en Joke komen kennismaken en gaan komend voorjaar mee op pad van Reims naar Vezelay. Selma gaat in september op pad. Chris, Elle en Ineke hebben het plan komend voorjaar en zomer te starten en Bernadette was er vorig jaar bij. Een heerlijk ontspannende wandeldag

Uitzicht over de oostelijke Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een stuwwal die 150.000 jaar geleden is gevormd door een grote gletsjer. Hier door de bossen is het voortdurend stijgen en dalen.

Heuse slang onderweg

Door een smeltwaterdal gaan we naar Plantage Willem III en Remmerdense Heide. De plantage is een half open landschap met schraal grasland en boomgroepen. In de zomer prachtig gekleurd door het gele Sint Janskruid. Er grazen runderen en paarden en ja….we hebben ook damherten gezien.

Plantage Willem III

Het is goed lezen en niet alle beschrijvingen zijn heel duidelijk. Handig is dan ook om de route ook op GPS te hebben, zodat we steeds gemakkelijk terug keren op de route. Ik gebruik hiervoor Topo GPS en de route van “De Mooiste routes” kun je hier zo in downloaden. Halverwege hebben we pauze bij restaurant de Rotisserie. Het is onverwacht prachtig weer. We voelen ons verwend hier, op de schitterende locatie en we zijn van harte welkom.

Na de pauze gaan we over het unieke gebied “Kwintelooijen”. Dit gebied is ontstaan door zandwinning door de aannemers Quint en Looijen, waar de naam vandaan komt. Eerst stijgen we naar het hoogste punt.

Daarna genieten we van het uitzicht. Het doet aan alsof we in de Ardennen zijn.

Via de grote trap dalen we af

Het is net als bij een Camino. Alles wat je daalt, ga je vlak daarna weer omhoog. Op weg naar de Paasheuvel.

Paasheuvel is in de 18e eeuw aangelegd. Het hoogste punt van Landgoed Remmerstein. Vele lanen komen op dit punt bijeen. Vroeger stond hier een theehuis, met uitzicht naar alle kanten.

Door de bossen gaan we terug naar het beginpunt. Prachtige beukenlanen en smalle sprookjesachtige paadjes.

Wat is Nederland toch mooi! Wederom genoten van de prachtige natuur en goed gezelschap….

Tot een volgende keer. Voel je welkom.

1 reactie op “Dagwandeling Rhenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.