Ardennen dag 1

6 juli, 18 km, droog, meest bewolkt 17 graden

Bij het onderzoeken wat wel kan, kwam ik uit bij wandeldagen in de Ardennen. In Burre/Tellin is een groot huis beschikbaar (Le Romarin) waar we met 10 personen verblijven. Zo gingen we vandaag op pad voor de Panoramische rondwandeling.

We dat zijn: van links naar rechts: Josephine, Karin, Hilde, Marianne, Tiny, Elly, An en Gerrit. Heel blij zijn we met Dick die voor de catering zorgt.

De wandeling start midden in het dorp en we zagen al snel aanwijzingen. We hadden de beschrijving gevonden op internet. Het was om precies te zijn ” Omheen Burre van panorama’s en de Lomme”. Het waren ook prachtige vergezichten.

Ik had ook een GPX bestand gevonden en in combinatie met Topo GPX was de route behoorlijk goed te vinden. Het was een combinatie van routes, het lastige was waar ga je over op een andere kleur. Dat was namelijk niet te zien. Daar hadden we de stafkaart voor.

Graanvelden zijn afgewisseld met graslanden, de zon die af en toe doorkomt, tovert een gouden gloed op de velden.

Spontaan kreeg ik herinneringen van de Meseta met de graanvelden zover als je kunt kijken en de klaprozen.

Daarna dalen we af naar Grupont. Het is inmiddels lunchtijd en we zoeken een plekje uit de wind met uitzicht op Grupon.

Na Grupon gaan we aan de overzijde van de rivier de L’Homme door een bosgebied weer stijgen. Een mooi pad met weerspiegelingen in het water.

Het zo een fijne wandeltemperatuur, zelfs net te fris als je lang zit. Alleen uit de wind ging het goed. Genieten van even een bankje bij de rivier.

Daarna is het nog 5 km. En dat was pittig. Een stijging van zeker een half uur. Misschien dat daardoor de route zwaarte op 8 van de 10 staat…..We vonden het wel meevallen. Bovenaan werden we weer getrakteerd op de bijzondere vergezichten. De glooiende heuvels, veel groen en de mooie paden en weggetjes.

Dat was op en top genieten! Het etappe drankje nemen we in de tuin van ons huis. Een geweldige plek.

1 reactie op “Ardennen dag 1

  1. Wat heerlijk dat jullie weer gezamenlijk op pad kunnen. En wat een luxe, zo’n eigen huis. 😉 morgen weer een nieuwe wandeldag. Geniet ervan. 🤗

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.