Gelukkigerwijspad dag 3

Den Dolder – Amersfoort, 24 juni, 13 km 29 graden

En dat was dan de 3e en laatste dag van ons Gelukkigerwijspad. Een route door bossen en een stuifzandgebied.

Den Dolder – Amersfoort

Het Stayokay hostel in Bunnik heeft een erg mooie ligging. Naast de Kromme Rijn en gelegen op een park. Vanaf het terras kijken we uit op de bomen. Zeker aan te bevelen….

De geplande afstand was weliswaar niet lang maar we kozen ervoor om bijtijds te vertrekken. Met een verwachte temperatuur van 30 graden is het in de ochtend nog net niet te heet. Vanaf Den Dolder lopen we een stuk langs het spoor. Je zou zeggen saai….nou dat valt heus mee. Mooi aangeplant met bomen en struiken en de bloemen bloeien weelderig.

Dan gaan we over “de Lange Duinen”. In het boekje staat: “het pad is moeilijk te vinden”. We waren goed aan het opletten, maar kwamen toch uit op een plaats die niet helemaal klopte met de beschrijving. De bijgevoegde kaart is gedetailleerd, en zo vonden we toch de weg weer terug. Welke weg het ook was, hoe we gelopen hadden.. het was bijzonder mooi.

We zouden de heide zowel rechts als links moeten hebben. Zouden ze dit bedoelen?

Na de duinen komen we weer in een bosgebied van het Utrechts Landschap en via het Pinetum gaan we in de richting van Dierenpark Amersfoort

Bijzondere boom van het Pinetum

We sluiten onze laatste dag af met het etappe drankje. Deze keer aan de overkant van het station. Bij de “Overburen”

Joke en Jan; hartelijke dank voor jullie fijne gezelschap. Om in de sfeer van het Gelukkigerwijspad te blijven, krijgen jullie de Geluksmunt. Bedoeld om te ontvangen, omdat ik jullie veel geluk wens en om door te geven aan iemand die het nodig heeft…..

Tot slot: de tekst van het kaartje van het Gelukkigerwijspad;

Puur geluk

2 reacties op “Gelukkigerwijspad dag 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.