Dagwandeling Oirschot

19 juni, 16 km zonnig 23 graden

Vandaag heet de wandeling ” Grote Spaanse Ruiter” van de mooiste routes.

De wandeling gaat door de Mortelen een uniek natuurgebied in de omgeving van Oirschot. Het is een coulissen landschap. Weilanden, bossen, bomenrijen, akkers, sloten en houtwallen. Vrijwel alles over onverharde paden. Zeer de moeite waard.

Kasteeltje op landgoed Heerenbeek

Door middel van reeën tunnels onder de spoorlijn en het wildviaduct is dit landgoed verbonden met Het Groene Woud.

Na ruim 2 uur lopen kwamen we bij de gastvrije herberg De Schutskuil. Het terras was open en op keurige afstand waren de tafels geplaatst. Het voelt nog steeds als speciaal om gewoon weer op een terras te mogen zitten. Ook vandaag is het een dag van ont-moeten. Ervaringen uitwisselen, een mooi gesprek of alvast je medewandelaars van een komende Camino ontmoeten. Zoals Annemiek en José, die in september de Camino Portugues gaan bewandelen. En Mia, Josephine en Elly, die volgend jaar de Camino Ingles gaan doen. Ook Marianne en Frans gaan in september op pad. Wat fijn dat ook Franneke en An van mijn koor erbij waren. En Nellie, een ervaren Camino loopster. Het mooiste is de heel ontspannen sfeer. Een dag op pad en al een vakantie gevoel ervaren.

Bij het startpunt, café Vingerhoeds, konden we toch nog onverwacht genieten van ons etappe drankje. Proost….op naar een volgende vrijdag wandeling. Volgende week vanaf Vught, de Broek en Heide wandeling.

Dank jullie voor deze mooie dag en Marianne, dank voor het lezen van de route.

1 reactie op “Dagwandeling Oirschot

  1. Dank je Mieke en medewandelaars voor deze wandeldag. Altijd fijn om “onderweg” te zijn in een mooie omgeving met veel natuur-schoon!!
    Gr. Josephine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.