Dagwandeling Bergen op Zoom

27 juni, 18,6 km, 25 graden, beetje regen

Vandaag gaan we naar Bergen op Zoom voor de wandeling van Zurenhoek en Buitengebent, van de Mooiste Routes.

Een bijzondere dag vandaag. De wandelaars die in september met Jan Vermeulen meegaan ontmoeten elkaar. Ik wens Annemiek en Selma alvast Buen Camino. Gabrielle heeft de sfeer geproefd en gaat misschien ook mee. Erg leuk om samen op te trekken en andere ervaren pelgrims te ontmoeten, zoals Marion en Debby. En we hadden geluk. Er was de hele dag regen voorspeld. Bij ons is het beperkt gebleven tot een paar druppeltjes.

Vlnr Mieke, Gabrielle, Annemiek,, Marion, Debby, Selma en Jan

Dit wandelgebied geeft mogelijkheden genoeg voor een fijne wandeling voor natuurliefhebbers. We komen door verschillende landschappen: bos, hei, zandvlaktes, landgoed Lievensberg, de Wouwse Plantage en langs het Woeste Gedeelte; door Zurenhoek en Buiten Gebint. Bijna helemaal onverharde paden in alle rust, bijna helemaal stil. En dat, terwijl de snelwegen dichtbij zijn. Zie hieronder wat foto’s

Halverwege hadden we pauze in de Wouwse plantage bij D’ouwe Schuur. Op dit moment is het belangrijk je van tevoren aan te kondigen. Ik ervaar het als bijzondere gastvrijheid dat we met een groep welkom zijn. Verspreid over 3 tafels deze keer. Annemiek en Selma hebben echt zin om te vertrekken voor de camino Portugues. Nu is dat weer mogelijk in Portugal en Spanje en kunnen we gaan plannen. We gaan ervaren hoe het is op de Camino en Jan gaat zorgen voor een goede begeleiding. De sfeer van vandaag was alsof het een Camino dag was. In een dag leer je iemand al een beetje kennen en kun je je vertrouwd voelen. Dat komt wel goed.

Debby kent hier de omgeving en samen met Marion hebben ze de route gelezen. Hartelijke dank daarvoor! Om 16 uur waren we terug bij Stayokay in Bergen op Zoom, het vertrek en eindpunt van deze mooie wandeling. Natuurlijk hadden we tijd voor ons etappe drankje…..

Tot een volgende keer…..van harte welkom. Kijk op de site voor data. https://reizen.inbalansopweg.nl/dagwandelingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.