Dag 4: Alcuéscar – Aldea del Cano

Alcuéscar – Aldea del Cano: 19,5 km

Casa rural Via de la Plata

Weer: bewolkt tot zonnig, 24 graden

Ik heb het gevoel dat wij hier in onze eigen biotoop leven, ver weg van de dagelijkse beslommeringen in de rest van Europa. Wij merken wel de invloed van het Corona-virus; er zijn bijvoorbeeld minder pelgrims op pad. Maar de zon blijft nog steeds schijnen, we passeren nog steeds idyllische plaatsen en ons monotone bestaan van slapen, eten en stappen geeft ook een vertrouwdheid waar menig toehoorder jaloers op kan zijn.

Zo ook vandaag, de natuur is gracieus en dwingt ons tot nederigheid. In de bijna uitgestorven dorpjes blijkt de laatste bar dan toch gesloten te zijn, maar hierdoor ontdekken we prachtige picknick plaatsjes onderweg. Elke dag opnieuw zijn we verrast wat er kan gebeuren wanneer we laten gebeuren wat moet gebeuren, zonder alles in de hand te willen houden. Wij plannen niet verder dan één dag zodat we kunnen anticiperen op de ontwikkelingen van die ene dag. “Kome wat komt”…

Een ‘miliario’, een mijlpaal van de oude Romeinse heirweg
De oude Romeinse brug over de ‘Puente de Santiago de Bencáliz!

Tegenwoordig kunnen we bij het stappen alles monitoren; onze hartslag frequentie, onze gelopen kilometers, de gemiddelde snelheid, het hoogte verloop van de etappe, het aantal afgelegde stappen, en straks ook nog de zuurstof saturatie in ons bloed.

We kunnen ook simpelweg leren luisteren naar de signalen van ons lichaam en dat loopt verbazingwekkend synchroon met alle gemeten parameters. Ook dit ervaren is de Camino…

1 reactie op “Dag 4: Alcuéscar – Aldea del Cano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.