Dag 3: Aljucén – Alcuéscar

Aljucén – Alcuescar: 21,5 km

Casa rural Casa Grande

Weer: zeer zonnig, tot 26 graden (in de schaduw!)

We doen ons best om elke ochtend op tijd te vertrekken; we slagen er vandaag in om 10 minuten vlugger te vertrekken in vergelijking met gisteren… 😉

Enkele pelgrims opteren voor rugzak vervoer en dit loopt vlot; we vinden altijd wel een welwillende ziel die voor een prijsje het vervoer wil verzorgen.

We lopen vandaag haast volledig in de volle natuur; het ‘Parque Natural de Cornalvo’ staat op ons programma. Dit betekent ook geen bars of winkeltjes onderweg. We picknicken ergens onderweg op een boomstronk.

De hibiscus staat al overal in bloei
Een rupsen processie onderweg

De algemene albergue van Alcuéscar blijkt gesloten te zijn wegens het Corona virus. We kunnen gelukkig upgraden naar Casa Grande waar we terechtkomen in ware pelgrims luxe: elk een eigen bed met lakens en we hebben zelfs een zwembad ter beschikking! Weliswaar eentje met groen water; er zijn geen gegadigden vandaag…

Ons zwembad…
Ja, er zijn nog zekerheden in het leven van een pelgrim… op onze en jullie gezondheid!

4 reacties op “Dag 3: Aljucén – Alcuéscar

  1. Superrrrrr wat treffen jullie het met dit prachtig mooi weer!!de eerste 40 km is alweer gelopen dus de kop is eraf en zo te zien is het voor jullie een makkie!!proost op morgen en fijn dat ik ook heerlijk mag meegenieten van de verhalen en foto’s.

    1. Dankjewel Sikke. Ik heb heimwee naar onze tijd samen op de Camino Frances. Ondertussen ook alweer 5 jaar geleden…
      Groetjes terug, van harte, Jan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.