Dag 8 Rocroi – Aubigny les Pothees

11 februari, zwaar bewolkt droog, 22 km 4 graden en veel wind

Stempel van mw. Pernelet in ons pelgrimspaspoort

Dat zijn van die pareltjes op de Camino. Mensen die in hun huis pelgrims ontvangen en met stralende ogen geven wat voor iedereen zo fijn is en zeker voor ons pelgrims. Zo maakte ze dit kleine kunststukje in ons pelgrimspaspoort, een gemeend “Bon courage” en alle hulp en advies wat je maar wilt. We krijgen zelfs een schelpje mee en als je wilt een klein gaatje, zodat je de schelp als ketting kunt gebruiken of aan je rugzak kunt hangen.

Een hele andere dag vandaag. Waar we gisteren de hele dag in de beschutte bossen liepen, was het vandaag meestal glooiend landschap, oneindige verten. We volgen de Via Campaniensis, die in Rocroi start en wij gaan tm Reims. Vandaag naar Aubigny les Pothees via de bruine lijn op de kaart. (De oranje lijn is de GR die vele km langer is.

Via Campaniensis van Rocroi naar Reims, voor ons nog 105 km te gaan.

Zo staat de route gemarkeerd. Of met een geel blauwe streep op een paal of waar je ook maar kunt bedenken.
Oneindige verten…. oneindige mogelijkheden
We hadden ook bospaden…..Ellen maakt de foto’s onderweg. In haar camera zit het schijfje van mijn camera. Zo kan ik deze goede foto’s voor het blog gebruiken.
Op weg naar Chilly. Kun je je voorstellen….eerst een langdurige klim en dan afdalen met zo een mooi uitzicht.
Ook hier zijn er bomen omgewaaid. Klauteren hoort erbij.

Ook vandaag geen enkele voorziening. Als er dan even een bushokje is, uit de wind, San maak je daar gebruik van. Gelukkig wisten we van tevoren dat er niets was en dan zorg je dat je een lunchpakket bij je hebt.
Ja…….we vinden voorjaar. Maretakken in bloei. Volgens legende brengt geluk bij het zoeken naar nieuwe liefde…… Prachtig hè?
Vlak voor Aubigny les Pothees is de Camino een pad onder het spoor door. Nog een klein stukje.
Van de kerk af, is het nog 700 meter klimmen naar ons overnachtingsadres bij Mevr. Launoy. Zal ik jullie ophalen??? Nee hoor deze kanjers klimmen naar boven. Hier op de achtergrond Aubigny les Pothees.

We worden hartelijk ontvangen en in de keuken krijgen we ons etappe biertje. En wat een luxe…. we hebben hier 4 kamers…

2 reacties op “Dag 8 Rocroi – Aubigny les Pothees

  1. Ja, wat is het weer heel herkenbaar. Het baggeren door de bossen van de ardennen, wateroverlast op de paden. De foto op de heuvel en in de verte het witte kerkje, ik heb precies op dezelfde plek die foto genomen. wel grappig. Ook in hetzelfde dorp overnacht. Kijk maar in het receptieboek. Daar staat mijn naam in. Imre revers. ongeveer tussen 10 en 20 maart was ik daar vorig jaar.
    Alleen ik had een ietsiepietsie pietsie mooier weer. Ik hoop dat het weer wat beter wordt. 2 etappes voor Reims loop je over kleiwegen. Zit er er zeker 10 cm klei onder je schoenen. In Bezancourt in de gemeente overnachting zijn de bedden nog steeds stuk. Iedereen slaapt daar met matras op de grond. Dus kijk of je wat anders kunt regelen. Ik wens jullie nog mooie etappes toe. en een Buen Camino.

  2. Zo pelgrims wat een zware dagen maar gelukkig is het droog en wat zijn jullie dapper !! Wat een warm welkom op het eind van de wandeldag overal , verdiend of camino kadootje zoals Mieke zegt . Succes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.