Dag 6 Givet Vierves de Viron

9 februari, veel wind, 22 km, 11 graden

We hielden de weersvoorspelling goed in de gaten. Omdat we lazen over zware storm in Nederland, zou het hier toch ook storm kunnen zijn? In de ochtend windkracht 4, later zou het windkracht 6 worden. Volgens Ellen (die de wind goed kent door haar vaarervaring) is dat nog niet gevaarlijk. Dus gaan we op pad. Het is zondag en daarom had ik uitgezocht waar we kunnen ontbijten. Bij een erg leuk café op de markt. Die was al om 8.15 open.

Het is vandaag de eerste echte heuveldag. Op dit kaartje lopen we van linksboven (Givet) naar rechts onder. (Vierves de Viron)

En…het is de eerste dag in de heuvels. Prachtige landschappen trekken aan ons voorbij. Dit is vlak voor Aubrives. Wat staat er op dat bord? Ik kan er met de auto niet door. Er staat “inonde”. Overstroomd???..Ik vraag het na aan een meneer van het waterschap die er toevallig stond. Kunnen voetgangers er ook niet door? Jawel…over die dijk.

Niet te geloven. Echt overstroomd! Waar die bomen stonden, daar is de weg van de auto’s. Via een grote omweg kon ik toch naar Aubrives, daar zouden we samen pauzeren.

In Aubrives zou een restaurant open kunnen zijn voor de eerste stop. Dat was helaas gesloten. Ik wachtte daar en we vonden een bushokje uit de wind.

Ik ging verder en de verrassing was heel groot in Hierges was een erg leuk restaurant open. Na een half uur van Aubrives. Een fijne plek op ruim 2 uur lopen van Givet.

De route is niet altijd duidelijk gemarkeerd. Soms staan er zelfs 2 richtingen aangegeven. Dan kun je toch op maps.me kijken zou je zeggen? Nou…in de bossen heb je niet altijd de juiste gps positie. Een eind verder zijn de aanwijzingen juist vernieuwd. Witte vierkante bordjes, vastgeschroefd aan bomen. Daar waar de gele pijl wijst is de goede richting. De aanwijzingen volgend kwamen we niet in Mazee uit. Kennelijk zijn de routes hier vernieuwd/aangepast?

Niet helemaal de route kunnen vinden, wel weer terug op de goede weg. Zo komen ze uit in Treignes, waar een café bij de kerk open was. Daarna op weg naar Vierves sur Viroin. Smalle paden, natuur, een bosgebied. Prachtig om te lopen.

Inmiddels was het wel harder gaan waaien. Plotselinge windstoten en dan moest je oppassen niet omver geblazen te worden.

We overnachten in Hotel Petit Mesnil in Vierves sur Viroin. Een klein eenvoudig hotel met erg vriendelijk personeel. We voelen ons welkom.