Dag 12 Bezancourt Reims

15 februari, 17 km, droog en zonnig 14 graden

Yes! We zijn in Reims aangekomen. Storm, kou, regen en veel modder. Ik ben zo trots op Ted, Tessy, Hilde en Ellen. We zijn samen in Reims aangekomen. 11 wandeldagen, 276 km. Van harte gefeliciteerd, deze mijlpaal hebben jullie bereikt.

Vandaag was het een vrij vlakke etappe. De moeilijkheid zat vandaag in het 10 km lange pad over een oude romaanse weg. En je snapt het al……heel veel modder en dat zover je kon kijken rechtdoor.

Het valt niet mee met al die geplakte modder aan je voeten.

Daar na al die modder…is dat de kathedraal? Jazeker nog ver weg, vanaf de oude Romeinse weg kijk je zo naar de stad.

Ik ga ze tegemoet lopen naar Bethany. Dat is waar de ondergrond verhard is, zodat we samen Reims in kunnen lopen. Dan is het nog ongeveer 5 km. De aankomst in Reims gaan we vieren. In het café bij de kathedraal, op een terrasje. Wat is het fijn dat alles zo goed is gegaan. Nu mogen we van een heerlijke temperatuur genieten, dat hebben we verdiend. Champagne, bier of een sapje, het maakt niet uit. We zijn trots en voldaan.

Daarna gaan we de kathedraal bezoeken. Zo mooi van binnen en van buiten dat het de moeite waard is er even stil te staan.

De stempel die we in de kathedraal kregen. Onze Camino zit erop.

De kathedraal van Reims staat bekend om zijn mooie glas in lood ramen.

Dank je wel lieve dames voor deze speciale Camino. Hilde die ons enorm heeft geholpen door, daar waar nodig, met behulp van Maps.me de weg heeft gevonden. Elkaar helpen en op elkaar wachten. Delen en ontvangen. De mooie dingen van de Camino, die op ons pad zijn gekomen, samen ervaren. En….de Camino smile die jullie weer aan mij geven. Vol dankbaarheid neem ik die aan……

6 reacties op “Dag 12 Bezancourt Reims

 1. Gefeliciteerd dappere camino lopers,veel modder getrotseerd
  Een heerlijk gevoel yes we kunnen het ,ook al weten we het ,een mens kan meer dan hij denkt ,je moet het toch maar doen,
  Ook voor Mieke chapeau .Dit kan niemand jullie meer af nemen.
  Geniet noch lang na van de mooie herinneringen.

 2. In reims heb je op zaterdagavond de lichtshow om 10 uur en 11 uur op de cathredraal, tenminste in de zomer had ok deze…. is zeker de moeite waard om heen te gaan. Over Clovis enz…. navragen waard of die er vanavond ook is….. is nl zo mooi en voelde als een beloning bij aankomst….

 3. Lieve dames,
  Een heel groot compliment voor jullie allemaal. De pittige omstandigheden ,
  wauh, petje af. Genoten weer van de mooie foto’s en verslag. Lfs.Marijke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.