Dag 10 La Lobbe – Chateau Porcien

13 februari, 22 km, flinke bui, verder droog 11 graden

Ook Ton en Karin van de gite in La Lobbe laten ons voelen, wat welkom zijn betekent. Hun huis open stellen voor pelgrims, met hun bevriende buren afspreken dat we in hun huis mogen slapen en een maaltijd voor ons regelen en een uitgebreid ontbijt. We zijn er heel blij mee. Chemin de Compostela staat bij hun voordeur en meestal betekent dat, je mag altijd aanbellen.

Het was een heel afwisselende, mooie route vandaag. Naar Wasigne bos, veel stijgingen en dalingen en heel veel modder, daarna open velden onder de windmolens met glooiende paden. Ook weer veel modder en waterpaden.

We volgen de bruine route, de oranje is een extra lus van de GR

Op weg naar Wasigne, heel veel modder. De afstand is 6 km, maar we doen er zeker 2,5 uur over.

In Wasigne gaat het ineens keihard regenen. We zijn net bij een bakker geweest en schuilen onder de grote oude wasplaats. Daar staat Wasigne om bekend.

We staan daar te schuilen en we worden uitgenodigd om binnen te komen. Het tweede kadootje van vandaag is binnen. Zomaar een wildvreemde die je vraagt: wil je even binnen komen. We nemen het graag aan. En we krijgen ook nog thee en koffie.

Ook daarna was het ploeteren door de modder en waterpaden. Over het pad was echt geen optie. We kozen ervoor om er net naast te lopen. De modder zuigt aan de schoenen. Je schoenen worden zwaarder.

Hier moesten er toch echt doorheen

Vandaag ga ik de dames vanaf Chateau Porcien tegemoet. Ik had berekend dat ze ongeveer om 16.30 binnen zouden kunnen zijn. Ik vertrok tegen 3 uur, zodat we elkaar na 3 km zouden treffen.

Ik zie nog niets als ik de heuvel op loop, geen dames te zien. Daarvoor moet ik eerst tot boven op de heuvel zijn
Daar zijn ze, in dat immens grote landschap met glooiende paden

Het lijkt vlak op de overzichtskaart. (Zie hoogteprofiel) dat is niet helemaal het geval. Het is echt nog klimmen en dalen.

We slapen in Chateau Porcien in de algemene herberg. Keurig, goed onderhouden en met verwarming. Ik kan de verwarming vast aanzetten en omdat er geen dekens zijn, zal de verwarming ook wel aanblijven.

5 reacties op “Dag 10 La Lobbe – Chateau Porcien

 1. Geweldige camino lopers ,dit is een zware en natte camino,
  Maar met veel leuke cadeautjes,
  Wat zijn er nog fijne en meevoelende mensen.
  Dit is waar je het voor doet.
  Petje af voor jullie allemaal.

 2. Mieke wat spannend deze Camino!!echt hard werken ,maar de groep is super sterk en wat een doorzettingsvermogen!!grote complimenten hoor.
  Nog even doormodderen de laatste km,en dan weer naar huis waar het ook nat is en koud harde wind.Een fijne avond verder en morgen veel succes.
  Bedankt alvast voor de prachtige foto’s en verslagen erg fijn om op deze manier mee te genieten.dagdag Tine

 3. Ha Ellen, vandaag in de harde regen en het modderpad in het Limespark een heel klein beetje meegevoeld hoe jullie het ervaren…. Dit was nog geen kilometer, petje af voor jullie hoor, morgen beter weer, maar nog geen gewoon begaanbaar “pad” waarschijnlijk.Succes voor allen. groet Trudy

 4. Lieve Pelgrims wat zijn jullie goed !!!!steeds weer ploeteren door de modder en jullie doen het toch steeds weer klasse hoor.
  Morgen weer met nieuwe moed succes.
  Bon Camino dames

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.