Dag 5 naar Vilafranca del Bierzo

9 januari, 5 km, bewolkt en motregen 12 graden

Een andere dag…..

Volgens mijn eerste plan zou ik vandaag ook in Villafranca aankomen. Dat komt goed uit dacht ik, dan neem ik de bus van Ponferada naar Villafranca. Zo loop ik Ponferada binnen, zie een bus aankomen en vraag of deze bus naar ‘Estation de autobuses” gaat. Nee zei ze, maar wacht maar even aan de overkant. Dat doe ik, niet helemaal snappen wat er gaat gebeuren. Dezelfde chauffeur komt terug, en heeft intussen geregeld dat een andere bus op mij wacht, zodat ik direct naar het busstation kom. Dat is pas service en ik ontvang het graag.

Bij vertrek uit Molinaseca was er een prachtig dreigende lucht te zien.

Ik ben benieuwd of ik en zo ja wanneer ik mijn Camino maatjes weer zie. 3 van hen gaan naar Cacabelos en zijn 8 km terug. Ook vandaag zouden ze rond 25 km lopen. Wie weet morgen al, als ze besluiten om 27 km te gaan. Een van de weinige herbergen die open zijn is de herberg Pequino Potalo in Ruitelan. De kans op weerzien lijkt wel groot. Een ander had last van zijn scheenbeen en zou vandaag ook een rustdag houden.

Omdat ik mezelf en andere pelgrims wakker houd met hoest, ga ik ook maar even naar de dokter. “Centro do Salud” heet dat. De gewone middeltjes zoals hoestdrank en neusspray helpen onvoldoende. Blijk ik een kaakholte ontsteking te hebben, die met anti biotica wordt bestreden. Een echte rustdag dan maar met zelfs een dutje in de middag.🤔. Ik was bij vertrek al een beetje verkouden, maar dat was nog niet eens de moeite waard om over na te denken.

Tot mijn verrassing staat er in Ponferada zelfs een schelp bij het busstation. In Ponferada begint “de Camino Invierno”. Wie weet om ook die pelgrims de weg te wijzen.

Morgen ga ik weer gewoon op pad. Voor 18 km richting O Cebreiro.

5 reacties op “Dag 5 naar Vilafranca del Bierzo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.