4 dagen Zuid Limburg

Dag 1

9 december rondwandeling vanaf Gulpen, 11 km, 10 graden, af en toe droog

Het is toch zo een leuk concept. De kroegjes wandeling in het uiterste zuiden van Limburg. We gaan iedere dag naar een andere plaats via de mooiste paadjes.

We zijn: Thea, Joke, Ellen, Mieke, An, Liesbeth, Gerard, Tiny, Riny en Gonnie

Vandaag maakten we een rondwandeling bij Gulpen. Met een route beschrijving gaan we op pad. We wanen ons meteen in het buitenland. De heuvels liggen voor ons en die gaan we op en af.

We wandelen van Epen naar Gerardus hoeve, Schweiberg, Bissen, Dal, Mechelen. Een prachtige etappe over holle wegen, door stegelkes, over weilanden en vooral veel modderige “Mieke paadjes”.

De voorspellingen van het weer waren in de middag beter dan in de ochtend. We boffen, de harde regen is in de nacht gevallen. We hebben af en toe wat regen. Ik had ook een ander programma in gedachten, maar deze wandelaars laten zich niet kennen en gaan allemaal mee. “Het is altijd weer”. En dan…..heel even een zonnestraal die het landschap betoverend mooi maakt. Wij lopen hier zomaar op een doordeweekse maandag.

Het inmiddels 15.30 uur als we in Mechelen aankomen. Wat doen we? Even pauzeren? Als we nu pas op de helft zijn komen we veel te laat binnen. Om 16.30 uur gaat de zon al onder. Dat betekent dat je tot ongeveer 17 uur kunt lopen, als je niet in het donker wilt lopen. We hebben er 2 uur lopen opzitten en dus kiezen we voor pauze. De barman brengt de oplossing. We kunnen terug via Overgeul. Een vrij vlakke weg en dan hebben we nog 3,5 km te gaan. Dat doen we. Zo hadden we onze verdiende rust en een kortere weg terug.

Precies voor het donker werd waren we terug binnen. Het laatste stukje in Gulpen kregen we nog hulp van een hele aardige Limburger die een stukje met ons mee liep. We zijn er erg blij mee.

3 reacties op “4 dagen Zuid Limburg

  1. Tis overal mooi hier in t zuiden. Ik weet nog wel n 5e wandelroute vanuit Vijlen maar die is t leukst op een zaterdag als de Martinus wijnhoeve open is ?

    Benieuwd waar jullie morgen lopen. Veel plezier en mooie belevenissen.

  2. En Mieke zong gisteren nog bij Melodiek en “begeleidde” zij mij met “Aan U is de toekomst…..!” Jij springt door het leven…
    Mieke, wat een mooie foto’s! Ik moet toch ook eens meelopen……deze afstand moet te doen zijn!!??!! Een uitdaging!
    Goede tocht met de “jouwen!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.