Dagwandeling

23 november, 9 graden, 23 km

Een ontmoeting met oude en nieuwe Camino vrienden…..zo voelt dat voor mij. Een dag om te delen, naast iemand te staan, een goed gesprek en een mooie omgeving. Alsof we zo weer samen op pad zijn voor een nieuwe Camino dag.

Deze keer vanaf mijn huis in de Kruiskamp van Den Bosch naar de Moerputtenbrug, Engelermeer, kasteeltje Meerwijk, Bokhoven en door de bossen van het Engelermeer terug. Speciaal welkom aan de nieuwe pelgrim vrienden, die in 2020 gaan vertrekken. Ine, Joke, Joke en Ria. Heel fijn om alvast kennis te maken.

De kleine paadjes leiden ons naar de Moerputtenbrug. Van oudsher een erg belangrijke verbinding voor de schoenindustrie. De Moerputtenbrug was een oude spoorlijn en die spoorlijn heet het Halve Zolen lijntje. Deze keer prachtig vastgelegd door Tea.

Altijd leuk om ook weer pelgrims te ontmoeten die eerder meegingen. Tea, Chris, Johan, Monique en Mia. Zo kunnen we onze Camino ervaringen delen, herinneringen ophalen en nog een keer extra genieten van die mooie Camino momentjes. Kees, Cisca en Irene hebben zich bij ons aangesloten. Altijd welkom!

Het pad naar de Moerputtenbrug is nog helemaal in herfstkleuren. Af en toe komt er een voorzichtig zonnetje bij. Heerlijk om te ervaren.

Het is even zoeken als we in Vlijmen meteen na het oversteken van de straat rechtsaf gaan. Ik had de nummertjes 37, 38 en 20 in gedachten van het wandelroute netwerk. Helaas kwamen we na 3 km weer op dezelfde plek uit. Een rondje gemaakt. Later zagen we dat nummer 20 ook niet was aangegeven. Goed opletten dus….Bij het Engelermeer hebben we even een pauze uit de wind. We hebben er dan 8 km opzitten.

Van hier af lopen we evenwijdig aan de A59 om later de Dieze over te steken.

Dan over de ophaalbrug richting Creveceour.

Daar hebben we onze verdiende pauze bij restaurant de Bokhovense Maasdijk. In de nieuwe serre is het goed toeven met uitzicht over de Maas.

Langs de Kasteel woningen van Engelen gaan we terug naar het Engelermeer.

Donkere luchten wisselen af met een beetje zon, die zilveren kleur tovert op het water.

Het wandelroute netwerk loopt ook door het bosgebied van het Engelermeer.

Als laatste lopen we over de dijk van de snelweg. Zo komen we na 23 km weer bij de fiets brug over de snelweg uit en zijn direct weer terug bij ons begin punt.

Dank je wel allen! Ook deze dag was een pareltje.

3 reacties op “Dagwandeling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.