Dag 14 San Pedro de Merida – Merida

13 november, 17 km, half bewolkt 13-20 graden

YES! We zijn in Merida aangekomen. We hebben koude getrotseerd, harde tegenwind, kleine blaren en een beginnende scheenbeen blessure. Trots en dankbaar dat we de km van Cordoba naar Malaga hebben kunnen afleggen.

Van harte proficiat Gert Jan, Ada, Elly, An, Tiny. Ik heb grote bewondering voor jullie goede voorbereiding, je doorzettingsvermogen en je positieve inbreng. De zorg voor elkaar, het helpen daar waar nodig en het samen delen van de slaapruimte. Ik zie de dankbaarheid en tevredenheid in jullie ogen. Dat is voor mij het mooiste kado.

De laatste etappe vandaag was wat meer heuvelachtig en het laatste stuk over een rustige onverharde weg. En…..we hadden nog een zomer dag. Dat is genieten.

Vanaf San Pedro de Merida gingen we naar Trujillanos. Niet ver van de autoweg op een secundaire weg.

Kennelijk komen hier ook slangen voor. Deze was net ervoor helaas overreden.?

In de plaatselijke bar nemen we nog een kopje koffie en een lunchpakket mee.

Net na deze plaats steken we de A5 over om aan de andere kant van de snelweg verder te gaan. Hier steken we gewoon over bij een op en afrit. In Nederland zou het ondenkbaar zijn. Hier is het het heel voorzichtig zijn.

Het onverharde pad leidt ons door een prachtige omgeving. Wat is dat genieten. Nog een dag….nog een keer de vertraging van het pelgrim zijn. Nog een keer pas voor pas verder komen. Nog een keer een plekje zoeken onderweg om te lunchen. Bijna al met weemoed dat het er alweer opzit.

Daar in de verte aan de horizon zie je Merida verschijnen. Daar gaat Gert Jan. Bij twijfel over de juiste richting, was hij het die ons weer in de goede richting bracht.

Tegen een muurtje uit de wind in de zon is het heerlijk vertoeven. En dat bijna half november.

Deze kanjer Elly, is de oudste van ons. We zeggen niet welke leeftijd Elly heeft. Ik denk altijd maar zo….ik hoop dat ik het over 8 jaar nog kan. Ik ben er echt trots op, dat ze al deze passen zet.

En dan Tiny en An. Ook al van die goede lopers, net als Ada en Gert Jan. Wat fijn dat ik voor ons op de Mozarabe van Cordoba naar Merida bagagevervoer heb kunnen regelen. Zo wordt het lopen toch zeker wat lichter.

In Merida gaan we onder een tunnel door en zijn na een km op 3 in het centrum van de stad.

Dat moet gevierd worden. Een wijntje, biertje, Bacardi met cola en een Tinto de Verano….voor elk wat wils.

Helaas geen Compostela voor het volbrengen van de Mozarabe. Wel een stempel van het toeristenburo. We zijn er ook blij mee!!!

We hebben vandaag een appartement, vrijwel direct aan Plaza d’Espagna.

Morgen gaan we Merida verkennen en dan zit het erop.

7 reacties op “Dag 14 San Pedro de Merida – Merida

  1. Van harte gefeliciteerd kanjers, voor het behalen van dit mooie resultaat. Een prachtige tocht, met mooie dagelijkse beschrijvingen.

  2. Hoera jullie hebben het allemaal gehaald en zijn heel gebleven. Hartelijk gefeliciteerd hoor en geniet nog even van Merida. Het was weer erg leuk om jullie te volgen via de dagelijkse beschrijvingen met beelden erbij die de sfeer goed weergaven. Dank je wel daarvoor, Mieke. Geniet nog van jullie vrije dag en vrijdag een goede, behouden terugvlucht en wie weet tot ziens in een volgend traject?

  3. Van harte gefeliciteerd met deze tocht. Indrukwekkend en mooi! Ik heb ervan genoten en ik hoop dat het een steen verlegd heeft in jullie levensrivier.
    Wat mij betreft hebben jullie de weg verkend.

  4. Hartelijk gefeliciteerd allen!!Wat hebben jullie het zwaar gehad door alles heen ,kou , regen,warmte maar wat een bijzondere route ik heb echt respect voor jullie!!nu nog even nagenieten en dan weer naar Nederland!!een eigen huis een plekje onder de zon en bij de kachel is vast ook weer aangenaam Mieke dankjewel voor alle leuke verhalen en prachtige foto’s!!Een fijne veilige vlucht en reis naar huis terug.
    groetjes Tine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.