Dag 9 Porrino Redondela

1 oktober, 18 km, half bewolkt 22 graden

En nu zijn we onder de 100 km te gaan….. Iedere dag een stapje verder bij onze eindbestemming. We voelen dat onze conditie beter is geworden. Met schijnbaar veel gemak gaan we de heuvels op. Deze ochtend meer dan 10 km stijgen. Van Porrino dat op 50 meter hoogte ligt, naar 250 meter, Santiaguino de Antas. We vinden het hier toch meer heuvelachtig dan in het noorden van Portugal.

We vertrokken om 8.45 uur. Wat laat zou je denken, maar het is pas om 8.30 uur licht en temperatuur is erg aangenaam. Er is geen reden om in het donker te vertrekken.

Er zijn veel pelgrims onderweg. We verbazen onszelf over dat we gewoon kunnen blijven doorlopen en zo anderen voorbij lopen. Niemand raakt tijdens de klim buiten adem. Hier en daar zijn extra pijlen met een schelp aangebracht als er twijfel over de richting zou kunnen zijn.

We hebben bospaden en rustige wegen vandaag. Met een voorzichtig zonnetje erbij genieten we extra van de beginnende herfst kleuren.

Ken je de Horreo’s al? Dat zijn opslagplaatsen voor bv mais,vdie in zo een huisje te drogen hangt. De planken hebben kieren, een waterdicht overhangend dak en het staat op stenen poten, die aan de bovenkant breder zijn. Zo kunnen de muizen niet naar boven klimmen. Deze lijkt wel erg in verval. Dat is ook Spanje. Als iets niet meer wordt gebruikt laten de eigenaren her gewoon staan en komt het verval vanzelf…..

Ook bij het dorpje Mos is het nog steeds klimmen.

In het bos staat een mevrouw op haar doedelzak te spelen. Ze geeft ook een stempel. Handig, want als de afstand minder dan 100 km is, heb je 2 stempels per dag nodig. We hebben er tot nu toe veel meer oer dag. We tellen juist hoeveel we er nog in ons pelgrimspaspoort kunnen zetten.

Na de grote stijging hebben we behoefte aan een pauze. Dat is toch lekker, heel even in de zon uitrusten.

Vanaf Saxamonde beginnen we aan de daling naar Redondela. Door de lichtval is goed te zien hoe mooi het is en dat het heel steil is.

Veel sneller dan verwacht, zijn we in de stad.

Deze keer slapen we in Casa da Herba, net in het voetgangers gebied.

Vanavond gaan we naar de misnin de Santiago kerk. De vorige keer heb ik zustertjes zien lopen met gitaar. Als het goed is zingen die vanavond…we gaan het zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.