Dag 11 Pontevedra Caldas de Reis

3 oktober, 25 km, droog 10-23 graden eerst zon

Albergue Aloxa ligt meteen na de algemene herberg en dan komt het er meestal niet van om even de stad in te gaan. De binnenstad van Pontevedra is echt de moeite waard, dus als je nog energie hebt….gewoon doen. Wij kwamen vanmorgen door het centrum en zijn nog even bij de kathedraal binnen gelopen. Een sfeervolle kerk met mooie details.

Zoals hier de glas in lood ramen met schelp.

Of Jacobus verbeeld hoog in de toren.

Het ochtendlicht is prachtig als we de brug over Rio Lerez oversteken.

Er is een nieuwe brug gekomen, de Camino wordt daar overheen geleid. Zo heb je dat mooie uitzicht naar de brug waar we vorige maand nog overheen gingen. Het duurt wel even voor we in de natuur lopen.

De zon tovert kleur op het landschap. We genieten extra als de zon schijnt. We realiseren ons ook dat we voortreffelijk wandelweer hebben. Nog bijna geen regen en zo een fijne wandel temperatuur. En dat terwijl we horen dat het in Nederland heel slecht weer is.

We genieten ook van het steeds veranderende landschap. Als we terugkijken, zien we heuvels in diverse kleuren grijsschakeringen.

Na ongeveer 10 km hebben we pauze in San Amoro bij Pousade de Peregrinos. Na 10 km de eerste stop en dan zijn alle pelgrims eraan toe. Een kleine 100 meter verder is nog een bar. Die bestaat al heel lang en ook hier zien we de pelgrims die we iedere dag tegen komen.

Er is ook een enorme groep Polen onderweg, die sliepen vannacht ook in albergue Aloxa. Allemaal met bagage vervoer. Nu ben ik van mening dat als iemand rugzakvervoer wil, om wat voor reden dan ook, dat gewoon kan. Verrassend voor mij is dit beeld. De hal van het hostel van met reuze koffers, ook voor bagagevervoer?

Vlak voor Briallos (bij km paal 51070) kun je een uitstapje maken naar de Cascades in het Parc naturel de Ria Barossa. Steek de N550 over, daar waar de Camino erop uit komt. Max 19 minuten lopen en je ziet heel mioie watervallen. Een kadootje, hoor ik Annemiek zeggen om dat te kunnen zien.

Hiervandaan hebben we nog bijna 7 km te doen. De loodjes gaan zwaar wegen, want we komen vandaag op 25 km uit. Wat het laatste deel naar Caldas de Reis mooi maakt zijn de paden onder de druivenstruiken door. De druiven volop rijp. Ik kan het niet nalaten er een te proeven.

Om 16 uur komen we in Caldas de Reis aan. Ons etappedrankje is weer verdiend.

Natuurlijk gaan we dadelijk nog even bij de warmwaterbronnen kijken. Caldas de Reis betekent namelijk…. bronnen van de koning.

3 reacties op “Dag 11 Pontevedra Caldas de Reis

 1. Wat prachtig weer! Allemaal blije gezichten. Het brengt je wat zo’n voettocht. Prachtige foto’s. Weer even meegereisd zo.

 2. Geweldig weer wat een camino,ik zie en lees veel herkenning
  Van mijn camino vorige maand.Het virus is nog niet uit mijn lijf.
  Nog even volhouden

 3. dag stappers,

  Ik ben terug thuis na een stuk camino Portugues (Rubiaes-SdC) en een stuk Frances (Sarría-Fistera) en kan nu verder genieten van jullie stapwerk, waarvoor dank.
  Ik heb net bij dag 8 nog een reactie gegeven over een superrecente superalb…

  Stap ze !
  Relinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.