Dag 2 op weg naar Tui

16 juli, bewolkt, later zonnig 28 graden

In het Airporto Hostal is het goed toeven. Om 8 uur staat het ontbijt klaar, met verse broodjes, koffie en zelfs kaas?. We nemen er de tijd voor en gaan dan naar de metro die in 10 minuten te bereiken is.

Een kaartje voor de metro? Die koop je in de automaat. Wat zijn de Portugezen vriendelijk. Direct komt er een lieve dame aan die wel wil helpen met de kaartjes. Voor ieder moet er een apart kaartje geregeld worden. Intussen rijdt een eerste metro ons voorbij. Geduldig wachten we. In 15 minuten is de volgende er.

We stappen in Trindade uit en lopen naar het oude centrum met natuurlijk een bezoek aan het met blauwe tegeltjes beklede oude station. Eerst passeren we het gemeentehuis.

Onze bus vertrekt vlakbij metro station Sao Bente en we laten onze bagage in kluisjes bij het station. Ook hier worden we fijn geholpen hoe het werkt.

Op weg naar de kathedraal kom ik erachter dat ik per ongeluk bustickets voor de verkeerde datum had gekocht. ? Wat nu?

Op mijn telefoon kan ik gelukkig nog nieuwe bustickets boeken. Blij dat er nog plaatsen waren! Intussen bezoeken de anderen de prachtige kathedraal en krijgen er een stempel in het pelgrimspaspoort.

We dalen af naar de Douro met de beroemde brug Ponte Luis I, ontworpen door dezelfde architect als de Eiffeltoren.

En ja…..daarna klimmen we weer omhoog, door de kleine steegjes naar het station, waar de rugzakken op ons staan te wachten.

Het was niet duidelijk waar de bus zou stoppen, het blijkt voor de Mac Donalds te zijn, niet ver van het station. Er stonden meer mensen en die wisten dat het klopte. Wat er gebeurd was weten we niet. Op het vliegveld wordt de bus klem gereden en de chauffeur krijgt een bon. Een uur later dan verwacht komen er in Valenca aan. Er staat een taxi en Joke biedt aan met de bagage naar het hostel te gaan. We zijn er erg blij mee. De anderen gaan naar lopen naar Tui.

Door het prachtige vestingstadje Valenca en bovenaan heb je uitzicht over de Douro en het stadje Tuin. Daarboven moeten we zijn.

Dat is speciaal…..de grens is op de brug. Met gekleurde voeten geschilderd.

Nog 118 km te doen.

We slapen in albergue Santa Dominco. Die krijgt een groot complimenten. Ruime slaapkamers, keurig schoon, een grote tuin en een ontbijt in de bijbehorende bar.?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.