Dag 7 Samblismo – Berducebo

HOSPITALES

16 juni, 23,3 km, prachtig zonnig weer 21 graden

Wat hebben we geboft met het mooiste weer wat je kunt bedenken om Hospitales te gaan doen. Mist en koel in de ochtend, bijna geen wind en dan die geweldig indrukwekkende omgeving. We zijn allemaal dankbaar dat we het vandaag hebben kunnen doen.

Voor mij een mooi kado van de dag. De stralende gezichten van allemaal en als ze dan ieder voor zich zeggen: het was voor mij een heel bijzondere dag, dan maakt mij dat weer heel blij.Vol verwachting en afwachting gingen we vandaag om 7.45 uur de deur uit na het prima verzorgde ontbijt van Xavier. Zelfs met tortilla.

We stijgen in het begin langzaam. De zon komt net door de mist en ik ben ontroerd van zoveel moois.Die deken van mist bedekt het dal.De stijging is van 640 naar 1200 meter over 10 km. Daar kunnen we best trots op zijn.Als we boven zijn aangekomen volgt een pad dat nog steeds stijgt en daalt boven de 1000 meter over 8 km. Adembenemende vergezichten.Na de 8 km is er een zware daling over losse stenen. We moeten erg oppassen om niet te vallen.Hier wordt het pad omgeven door paarse heide. Hoe mooi kan een dag zijn …..We steken een grotere weg over om tussen de vangrail door nog verder te dalen.Een hele zware dag zit erop. Moe en zeer voldaan genieten we van ons etappedrankje bij albergue Camino Primitivo in Berducebo.

2 reacties op “Dag 7 Samblismo – Berducebo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.