Dag 27 van Villares de Orbigo naar Santa Catalina de Somoza

8 mei 2019, 23.5 km, 12 graden, droog (er was regen voorspeld maar gelukkig hebben we het droog gehouden.)

Gisteravond hebben we heerlijk en gezellig gegeten in de herberg. Met zijn allen aan tafel en een mooie toespraak van Christine.

Zoals gewoonlijk gaan we weer op tijd ons bed in. De nacht verloopt redelijk rustig maar vroeg in de ochtend valt Maurits uit zijn bed. Gelukkig lag hij beneden en ziet Ria dat hij zijn bed weer inkruipt dus de schade lijkt beperkt. Misschien was hij aan het dromen over de volgende etappe?

Vandaag lopen we naar Santa Catalina de Somoza. We zullen wat kleine heuveltjes tegenkomen en door de stad Astorga wandelen.

De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn niet al te best. Een stuk kouder dan we de afgelopen tijd gewend waren en er is regen voorspeld.

De lucht ziet er prachtig uit.

In het dorp Santibanez missen we nog bijna een afslag maar tegen de tijd dat we aan het eind van het dorp staan en geen pijlen meer zien snappen we dat er iets niet goed is gegaan. Toch maar iets minder kletsen onderweg en beter opletten.

Na het dorp belanden we weer op een mooi lang pad richting Astorga. Gelukkig is er ook nog wat afleiding onderweg.

We maken ook nog deze prachtige foto.

Vlak voor Astorga stoppen we nog even in een barretje en daarna gaan we Astorga in, waar we nog een bezoek brengen aan Palacio Episcopal van Gaudí.

De Zuid-Afrikaanse Amanda loopt vandaag een groot deel van de route met ons mee.

Na Astorga lopen we door naar Valdeviejas daar laten we bij het Pelgrimsherdenkingspunt nog wat achter bij de gedenksteen van de broer van Johan, een wandelaar die een aantal van ons heeft ontmoet bij een dagwandeling van Mieke in Nederland. We zijn er allemaal even stil van.

De laatste kilometers naar Santa Catalina de Somoza vallen best zwaar. De wind waait behoorlijk en het laatste stuk gaat bergop. Maar we halen uiteraard redelijk ongeschonden de herberg waar we eerst even neerploffen voor een drankje voordat we gaan douchen en straks wat eten.

Dit was weer een mooie wandeldag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.